Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Amarant Ve Yulaflı Gronala Bar

Amarant Ve Yulaflı Gronala Bar
0
202

nicebayan

FD Üye
Katılım
Ara 24, 2016
Mesajlar
94,678
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
36
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Amarant Ve Yulaflı Gronala Bar Tarifi İçin Malzemeler

*1 bardak patlamış “Yayla Amarant
*1 çorba kaşığı “Plato Keten Tohumu
*¼ kadeh yulaf
*¼ kadeh sultana incir
*1 çorba kaşığı kabak çekirdeği
*1 çorba kaşığı ay çekirdeği
*1 çorba kaşığı susam
*2 çorba kaşığı haşlanmış ve kabuğu soyulmuş badem
*¼ su bardağı badem
*¼ su bardağı pekmez

Amarant Ve Yulaflı Gronala Bar Tarifi Yapılışı Yulaf, keten, susam, kabak, ay çekirdeğini ve bademi kısık ateşte ayrı ayrı 23 dakika kavurun Tohumlar iyice ısındığında patlamaya başlarlar Yulaf ve badem kahverengileşir Amarant, incir ve kavrulan malzemeleri bir kapta karıştırın Badem yağı ( tereyağı ) ve pekmezi bir tavada eriyip karışana değin takriben 2 dk kesintisiz karıştırın Çok uzun süre ısıtıp sertleşmemesine uyarı edilmeli Isıtılan yağ ve pekmezi kaptaki malzemelerle tamamen birbirini yapışkan şekilde tutana dek karıştırın Karışım birbirine yapışmalı ama ele çok yapışan sulu yapıda olmamalıdır Hazırlanan yapışık hamuru üzerinde 11X7 parşömen kâğıdı kağıdının olduğu sırça fırın tepsisine yerleştirin ve ellerinizle ya da spatula ile tamamen bastırarak sıkı bir yapı oluşturun 2030 dakika beklettikten sonradan ( istenirse 20 dk fırınlanabilir ) kare ya da bar biçiminde keserek servis edin
 
858,496Konular
981,670Mesajlar
29,756Kullanıcılar
Üst Alt