nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Amarant Ve Yulaflı Gronala Bar Tarifi İçin Malzemeler
*1 bardak patlamış “Yayla Amarant
*1 çorba kaşığı “Plato Keten Tohumu
*¼ kadeh yulaf
*¼ kadeh sultana incir
*1 çorba kaşığı kabak çekirdeği
*1 çorba kaşığı ay çekirdeği
*1 çorba kaşığı susam
*2 çorba kaşığı haşlanmış ve kabuğu soyulmuş badem
*¼ su bardağı badem
*¼ su bardağı pekmez
Amarant Ve Yulaflı Gronala Bar Tarifi Yapılışı Yulaf, keten, susam, kabak, ay çekirdeğini ve bademi kısık ateşte ayrı ayrı 23 dakika kavurun Tohumlar iyice ısındığında patlamaya başlarlar Yulaf ve badem kahverengileşir Amarant, incir ve kavrulan malzemeleri bir kapta karıştırın Badem yağı ( tereyağı ) ve pekmezi bir tavada eriyip karışana değin takriben 2 dk kesintisiz karıştırın Çok uzun süre ısıtıp sertleşmemesine uyarı edilmeli Isıtılan yağ ve pekmezi kaptaki malzemelerle tamamen birbirini yapışkan şekilde tutana dek karıştırın Karışım birbirine yapışmalı ama ele çok yapışan sulu yapıda olmamalıdır Hazırlanan yapışık hamuru üzerinde 11X7 parşömen kâğıdı kağıdının olduğu sırça fırın tepsisine yerleştirin ve ellerinizle ya da spatula ile tamamen bastırarak sıkı bir yapı oluşturun 2030 dakika beklettikten sonradan ( istenirse 20 dk fırınlanabilir ) kare ya da bar biçiminde keserek servis edin
*1 bardak patlamış “Yayla Amarant
*1 çorba kaşığı “Plato Keten Tohumu
*¼ kadeh yulaf
*¼ kadeh sultana incir
*1 çorba kaşığı kabak çekirdeği
*1 çorba kaşığı ay çekirdeği
*1 çorba kaşığı susam
*2 çorba kaşığı haşlanmış ve kabuğu soyulmuş badem
*¼ su bardağı badem
*¼ su bardağı pekmez
Amarant Ve Yulaflı Gronala Bar Tarifi Yapılışı Yulaf, keten, susam, kabak, ay çekirdeğini ve bademi kısık ateşte ayrı ayrı 23 dakika kavurun Tohumlar iyice ısındığında patlamaya başlarlar Yulaf ve badem kahverengileşir Amarant, incir ve kavrulan malzemeleri bir kapta karıştırın Badem yağı ( tereyağı ) ve pekmezi bir tavada eriyip karışana değin takriben 2 dk kesintisiz karıştırın Çok uzun süre ısıtıp sertleşmemesine uyarı edilmeli Isıtılan yağ ve pekmezi kaptaki malzemelerle tamamen birbirini yapışkan şekilde tutana dek karıştırın Karışım birbirine yapışmalı ama ele çok yapışan sulu yapıda olmamalıdır Hazırlanan yapışık hamuru üzerinde 11X7 parşömen kâğıdı kağıdının olduğu sırça fırın tepsisine yerleştirin ve ellerinizle ya da spatula ile tamamen bastırarak sıkı bir yapı oluşturun 2030 dakika beklettikten sonradan ( istenirse 20 dk fırınlanabilir ) kare ya da bar biçiminde keserek servis edin