iltasyazilim
FD Üye
Amasya Dövme Keşkek Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı aşurelik buğday
*2 parça kemikli et
*2 yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı salça
*Tuz
*Su
Amasya Dövme Keşkek Tarifi Yapılışı Amasya da taş fırınlarda pişen sonra da büyük ağaç kaşıklarla dövülerek kıvamı alan yöresel bir lezzet Evde ben düdüklü tencerede pişirerek aynı tadı yakalamaya çalışıyorum Gelelim tarife Buğdayımızı akşamdan ıslatalım Pişireceğimiz vakit tencerenin dibine isterseniz sadece kırmızı et isterseniz de benim gibi daha besleyici olması için kemikli et (kemik suyu önemli koyabilirsiniz Üzerine buğdayımızı ve üç su bardağı su koyup 4045 dk ocağın en küçük gözünde yarım ayarda pişirmeye başlayalım Arada kontrol edelim ki tenceremizin dibi tutmasın Gerekirse sıcak su ekleyebilirsiniz iyice pişip kıvam alana kadar pişirelim Pişirme işlemi bitince kemikleri alıp büyük ağaç bir kaşıkla buğdayları güzelce dövelim Tamamen ezilip kıvam alıncaya kadar karıştıralım Küçük bir tavada tereyağı eritip iki kaşık Salça ilave edelim Salçayı kavurup ocağın altını kapatalım Keşkeğimizi servis tabağımıza alıp üzerine salçalı sostan dökelim Afiyet olsun
*2 su bardağı aşurelik buğday
*2 parça kemikli et
*2 yemek kaşığı tereyağ
*2 yemek kaşığı salça
*Tuz
*Su
Amasya Dövme Keşkek Tarifi Yapılışı Amasya da taş fırınlarda pişen sonra da büyük ağaç kaşıklarla dövülerek kıvamı alan yöresel bir lezzet Evde ben düdüklü tencerede pişirerek aynı tadı yakalamaya çalışıyorum Gelelim tarife Buğdayımızı akşamdan ıslatalım Pişireceğimiz vakit tencerenin dibine isterseniz sadece kırmızı et isterseniz de benim gibi daha besleyici olması için kemikli et (kemik suyu önemli koyabilirsiniz Üzerine buğdayımızı ve üç su bardağı su koyup 4045 dk ocağın en küçük gözünde yarım ayarda pişirmeye başlayalım Arada kontrol edelim ki tenceremizin dibi tutmasın Gerekirse sıcak su ekleyebilirsiniz iyice pişip kıvam alana kadar pişirelim Pişirme işlemi bitince kemikleri alıp büyük ağaç bir kaşıkla buğdayları güzelce dövelim Tamamen ezilip kıvam alıncaya kadar karıştıralım Küçük bir tavada tereyağı eritip iki kaşık Salça ilave edelim Salçayı kavurup ocağın altını kapatalım Keşkeğimizi servis tabağımıza alıp üzerine salçalı sostan dökelim Afiyet olsun