Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Amasyanın Yöresel Yemekleri

Amasyanın Yöresel Yemekleri

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Amasyanın Yöresel Yemekleri,
Amasyanın Ünlü Yemekleri,
Amasyanın Yöresine ait Yemekler,



AMASYA ÇÖREĞİ

Bira mayası veya hamur mayasıyla yoğrulan hamur, yeterince kabardıktan sonra topaklara ayrılır Hamur tahtasına açılan bu topakların üstüne yağ, dövülmüş haşhaş ve ceviz konulur Küçük küçük katlanarak tepsiye dizilir Üzerine yumurta sürülerek fırına verilir

BAKLA DOLMASI

Kıyma, soğan, yağ ve biber önceden kızdırılmış yağ ile karıştırılır Bu karışım dolma yaprağına doldurulur Her yaprağa bir bakla konularak sarılır Böylece yapraklar top görünümünü alır Kıyma yerine pirinç veya bulgur da tercih edilebilir ya da bulgur ver pirinç birlikte baklaya harç olarak hazırlanabilir

TOYGA ÇORBASI

Süzme yoğurt, yarma, bir kaşık un, bir yumurta tamamen çırpılıp birazcık su ilave edilir Kaynayana değin karıştırılır Varsa et suyu, pişmiş nohut katılır, hepsi kaynatılır, hepsi kaynatılır Kaynayınca sıcak su ek edilip yarım saat pişirilir Pişirince üstüne yağ ve nane yakılır (Bu çorba yarma ve nohut katılmadan da yapılmaktadır

YEŞİL FASULYE KAVURMASI

Taze fasulye kırılır, yıkanır, sade yağın içine yumurta kırılır Fasulye ek edilip karıştırılır ve buharı ile pişirilir Pişince, ateşte iken içine maydanoz doğranır Tuz, kırmızı kara biber katılır

KEŞKEK

Çemenlenerek kurutulmuş kemik, nohut, yarma az su ilavesiyle; kapağı açılmadan ve karıştırılma dan tandırda en ince ayrıntısına kadar yumuşayıncaya kadar pişirilir Yumuşayınca altına kaburga konulmuş bir çömleğe boşaltılır Yine tandır ya da fırında hafif ateşle pelteleşene dek pişirilir Yerken üzerine biberli yağ yakılır

*
 
858,496Konular
982,225Mesajlar
30,142Kullanıcılar
onurwebSon üye
Üst Alt