Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

AMB/Rehn: Orta vadede enflasyon değil dezenflasyon görüyorum

AMB/Rehn: Orta vadede enflasyon değil dezenflasyon görüyorum
0
70

dadaş

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
70
2259396_720x360.jpg

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Konseyi üyesi Olli Rehn Euro Bölgesi ekonomisinin durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Rehn, "Orta vadede, korona krizinin etkisi açık bir şekilde enflasyondan ziyade dezenflasyon şeklinde olacak" dedi.

Rehn, webinarda yaptığı konuşmada, "Bunun yanında, deflasyon tehlikesi son dönemde yeniden ortaya çıktı" şeklinde konuştu.

AMB'nin tepkisinin "hem orantılı hem de gerekli" olduğunu söyleyen Rehn, "Geçmişteki krizden çıkarılan derslerden biri, finans piyasasında paniği kontrol altına almak ve ekonomik çöküşü önlemek için para politikasının karşı konulmaz gücüne başvurmak" şeklinde görüş belirtti.

Rehn, "Önceki krizden öğrendiklerimizi uyguluyoruz" dedi.