iltasyazilim
FD Üye
İlginç bir olayla karşılaştım Amd S939 3200+ box (kutulu) işlemci alındı ama üstündeki pn tray' a ait Kutu orjinal Amd logosu sitesinde anlatıldığı gibi orjinal
Şimdi olayı biraz izah edelim:
Amd' nin sitesinde modeli seçtiğiniz zaman Ordering PN (Tray) ve Ordering PN (PIB) numaraları yer alıyor (PIB Processor in a Box Yani kutulu, orjinal)
AMD Athlon 64 Details
Processor AMD Athlon 64
Model 3200+
Ordering PN (Tray) ADA3200DIK4BI
Ordering PN (PIB) ADA3200BIBOX
Stepping D0
Frequency 2000Mhz
HT Speed 2000
Voltage 140V
Max Temp 70°C
Thermal Power 67W
L1 Cache 128KB
L2 Cache 512KB
CMOS Technology 90nm SOI
Socket Socket 939
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Ayrıca bildiğim kadarıyla Tray işlemciler kutusuz ve fansız (heatsinksiz) geliyor Benim elimdeki işlemcide ise PN olarak ADA3200DIK4BI yazıyor Yani tray görünüyor İyi de tray nasıl orjinal kutulu ve fan' lı geliyor Onun yerine ADA3200BIBOX yazması gerekli Bir kaç toptancıya da sordum Ellerindeki box amd' ler tray
İnternetten araştırdım Tray ve PIB işlemcileri ayrı ayrı yazmışlar özellikle online alışveriş sitelerinde
Size tavsiyem AMD işlemci alırken işlemci üzerindeki PN ye bakın ve Box yazısının geçtiğinden emin olun
Acaba ben mi yanılıyorum Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar
Şimdi olayı biraz izah edelim:
Amd' nin sitesinde modeli seçtiğiniz zaman Ordering PN (Tray) ve Ordering PN (PIB) numaraları yer alıyor (PIB Processor in a Box Yani kutulu, orjinal)
AMD Athlon 64 Details
Processor AMD Athlon 64
Model 3200+
Ordering PN (Tray) ADA3200DIK4BI
Ordering PN (PIB) ADA3200BIBOX
Stepping D0
Frequency 2000Mhz
HT Speed 2000
Voltage 140V
Max Temp 70°C
Thermal Power 67W
L1 Cache 128KB
L2 Cache 512KB
CMOS Technology 90nm SOI
Socket Socket 939
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
Ayrıca bildiğim kadarıyla Tray işlemciler kutusuz ve fansız (heatsinksiz) geliyor Benim elimdeki işlemcide ise PN olarak ADA3200DIK4BI yazıyor Yani tray görünüyor İyi de tray nasıl orjinal kutulu ve fan' lı geliyor Onun yerine ADA3200BIBOX yazması gerekli Bir kaç toptancıya da sordum Ellerindeki box amd' ler tray
İnternetten araştırdım Tray ve PIB işlemcileri ayrı ayrı yazmışlar özellikle online alışveriş sitelerinde
Size tavsiyem AMD işlemci alırken işlemci üzerindeki PN ye bakın ve Box yazısının geçtiğinden emin olun
Acaba ben mi yanılıyorum Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar