Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

AmenerrasulÜ'nÜn Fazİletİ Hakkindakİ Hadİsİ Şerİfler

AmenerrasulÜ'nÜn Fazİletİ Hakkindakİ Hadİsİ Şerİfler

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
AMENERRASULÜ'NÜN FAZİLETİ HAKKINDAKİ HADİSİ ŞERİFLER

OKUNUŞU:blueyes

MEALİ ALİSİ:O peygamber de kendisine Rabbinden indirilene iman etti,Mü'minler de (onlardan) her biri Allah'a,onun meleklerine,kitaplarına,peygamberlerine inandıOnun(Allah'ın) peygamberlerinden hiç birini diğerlerinin arkasından ayırmayız(hepsine inanırız),dinledik,(kabul ettik)emrine itaat ettik,Ey Rabbimiz,mağfiretini isterizSon varışımız ancak sanadırdedilerAllah hiç kimseye gücünün yeteceğinden başkasını yüklemezHerkesin kazandığı hayır faidesine,yaptığı şer kendi zararınadırEy Rabbimiz,unuttuk,yahut yanıldıysak bizi tutup sorguya çekmeEy Rabbimiz,bizden evvelki ümmetlere yüklediğin gibi üstümüze ağır bir yük yükleme,Ey Rabbimiz takat getiremeyeceğimizi bize taşıtmaBizden sadır olan günahları sil,bağışla,bizi esirgeSen mevlamızsın bizimArtık kafirler ruhuna karşı bize yardım et

Bu ayeti kerimeler hakkında Resulü Ekrem buyurdu:

Allah Teala cennet hazinelerinden olan iki ayeti(ayetel kürsi,amenerrasulü) bana indirdiAllah mahlukatı yaratmazdan iki bin sene evvel o iki ayeti kudret eli ile yazdıKim gece yatsı namazından sonra o iki ayeti okursa gece ibadetinden ona kafi gelir

Resulü Ekrem yine bu iki ayetin faziletine dair buyurdu:

Kim Surei Bakara'nın son iki ayetini geceleyin okursa,onlar , ona gece namazı kılmak yerine kifayet eder

Cenabı Ecelli Ala,Surei Bakara'yı iki ayetle bitirdi ve bunları bana arşın altındaki bir hazineden verdiBunları öğreniniz,kadınlarınıza,oğullarınıza öğretiniz,çünkü bunlar hem salattır,hem Kur'an'dır

Surei Bakara'nın sonundaki ayetler bana arşın altındaki hazineden verildiOnlar benden evvel hiç bir nebiye verilmemiştir

Bir insan bu ayetleri geceleyin okursa bir muradına kifayet ederO gece o eve şeytan giremez

Bu ayeti kerimelerin okunmasına gerek gece gerek gündüz olsun devam edilmelidirBu ayetler hakkında Cenabı Peygamber Efendimizin çok müjdeleri vardır

858,498Konular
982,028Mesajlar
30,009Kullanıcılar
hshahzjxhstzSon üye
Üst Alt