Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Amonyaklı Pasta

Amonyaklı Pasta

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
2 yumurta 10 su bardağı un 4 su bardağı şeker 4 litre süt İki buçuk paket katıyağ 1 su bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tepeleme pasta amonyağı 10 yemek kaşığı un 2 su bardağı yoğurt 250 gr ceviz içi Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız

10 su bardağı unu eleyip, içine yoğurdu ve bir buçuk erittiğimiz margarini, sıvı yağını, yumurtanın bir tanesini ekleyip iyice yoğuralım (kulak memesi kıvamı)Yoğurma işlemi bitince bir tepeleme tatlı kaşığı amonyağı hamura yavaş yavaş yedirerek yoğurmaya devam edilir Üzerine nemli bir bez örtülüp 15 dk dinlendirilir Dinlendikten sonra rulo şeklinde uzatılır 8 eşit parçaya bölünüp beze yapılır Bezelerin üstüne nemli bez örtülüp, tepsi büyüklüğünde yufkalar açılır ve tek tek pişirilir KREMASI İÇİN 4 litre sütün içine on kaşık unu, dört su bardağı şekeri, bir tane yumurtayı ekleyip, orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir, hafif koyulaşınca içine bir buçuk paket margarin ilave edilir ve iyice eridikten on dakika sonra muhallebi fokurdayana kadar pişirilir Yufkaların fazla kenarları kırılıp tek tek aralarına pişen krema dökülür En üstüne bol dökülür ve ezilen iri parçalı ceviz içi dökülür ve soğumaya bırakılır Soğuduktan sonra buzdolabında 6 saat bekletilir, kare kesilerek servise hazırlanır Gece yapılınca sabaha kadar içini çeker ve güzel olur DİKKAT:pasta amonyağını asla sıvıyla buluşturmayınız ve güvenilir bir aktardan alınız


Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
 
858,481Konular
981,444Mesajlar
29,610Kullanıcılar
juntaerSon üye
Üst Alt