iltasyazilim
FD Üye
2 yumurta 10 su bardağı un 4 su bardağı şeker 4 litre süt İki buçuk paket katıyağ 1 su bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tepeleme pasta amonyağı 10 yemek kaşığı un 2 su bardağı yoğurt 250 gr ceviz içi Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
10 su bardağı unu eleyip, içine yoğurdu ve bir buçuk erittiğimiz margarini, sıvı yağını, yumurtanın bir tanesini ekleyip iyice yoğuralım (kulak memesi kıvamı)Yoğurma işlemi bitince bir tepeleme tatlı kaşığı amonyağı hamura yavaş yavaş yedirerek yoğurmaya devam edilir Üzerine nemli bir bez örtülüp 15 dk dinlendirilir Dinlendikten sonra rulo şeklinde uzatılır 8 eşit parçaya bölünüp beze yapılır Bezelerin üstüne nemli bez örtülüp, tepsi büyüklüğünde yufkalar açılır ve tek tek pişirilir KREMASI İÇİN 4 litre sütün içine on kaşık unu, dört su bardağı şekeri, bir tane yumurtayı ekleyip, orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir, hafif koyulaşınca içine bir buçuk paket margarin ilave edilir ve iyice eridikten on dakika sonra muhallebi fokurdayana kadar pişirilir Yufkaların fazla kenarları kırılıp tek tek aralarına pişen krema dökülür En üstüne bol dökülür ve ezilen iri parçalı ceviz içi dökülür ve soğumaya bırakılır Soğuduktan sonra buzdolabında 6 saat bekletilir, kare kesilerek servise hazırlanır Gece yapılınca sabaha kadar içini çeker ve güzel olur DİKKATasta amonyağını asla sıvıyla buluşturmayınız ve güvenilir bir aktardan alınız
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
10 su bardağı unu eleyip, içine yoğurdu ve bir buçuk erittiğimiz margarini, sıvı yağını, yumurtanın bir tanesini ekleyip iyice yoğuralım (kulak memesi kıvamı)Yoğurma işlemi bitince bir tepeleme tatlı kaşığı amonyağı hamura yavaş yavaş yedirerek yoğurmaya devam edilir Üzerine nemli bir bez örtülüp 15 dk dinlendirilir Dinlendikten sonra rulo şeklinde uzatılır 8 eşit parçaya bölünüp beze yapılır Bezelerin üstüne nemli bez örtülüp, tepsi büyüklüğünde yufkalar açılır ve tek tek pişirilir KREMASI İÇİN 4 litre sütün içine on kaşık unu, dört su bardağı şekeri, bir tane yumurtayı ekleyip, orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir, hafif koyulaşınca içine bir buçuk paket margarin ilave edilir ve iyice eridikten on dakika sonra muhallebi fokurdayana kadar pişirilir Yufkaların fazla kenarları kırılıp tek tek aralarına pişen krema dökülür En üstüne bol dökülür ve ezilen iri parçalı ceviz içi dökülür ve soğumaya bırakılır Soğuduktan sonra buzdolabında 6 saat bekletilir, kare kesilerek servise hazırlanır Gece yapılınca sabaha kadar içini çeker ve güzel olur DİKKATasta amonyağını asla sıvıyla buluşturmayınız ve güvenilir bir aktardan alınız
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız