iltasyazilim
FD Üye
MLZ
2 SU BARDAĞI SÜT
2 YEMEK KAŞIĞI PİRİNÇ UNU
4 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
DİĞER MLZ
4 ADET ORTA BOY ARMUT
4 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
3 ADET KEDİ DİLİ BİSKÜVİ
4 KAHVE KAŞIĞI TARÇIN
Armutları yıkayıp kabuklarını soyun Çekirdek yataklarını ayıklayın Minik minik pirinç ununu ve dört yemek kaşığı şekeri tencereye koyun Pütür kalmayacak şekilde çırpın Orta ateşte devamlı karıştırarak kıvamı tuttuktan sonra da kısık ateşte yine devamlı karıştırarak 1015 dk Daha pişirin Dört adet üzerlerine ikişer kaşık sulu pişmiş armutsonra iki parmak oluşturacak şekilde muhallebi koyun Tekrar bisküvi armut ve muhallebi koyun Tekrar bisküvi armut ve muhallebi ile bir kat oluşturun Böylece kadehleri doldurun Soğumaya bırakın Servis zamanı kadehteki muhallebilerin üzerlerine birer kahve kaşığı tarçın gezdirin Birer bütün kedi dili saplayın Taze nane yaprağı ile süsleyerek servis edin küp şeklinde doğrayın Tencereye koyup üzerlerine dört yemek kaşığı şekeri gezdirin Kısık ateşte tencere kapağı kapalı pişmeye bırakın Armutlar suyunu salıp kolayca çatal batıncaya kadar pişirin Soğumaya bırakın Sütü
2 SU BARDAĞI SÜT
2 YEMEK KAŞIĞI PİRİNÇ UNU
4 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
DİĞER MLZ
4 ADET ORTA BOY ARMUT
4 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
3 ADET KEDİ DİLİ BİSKÜVİ
4 KAHVE KAŞIĞI TARÇIN
Armutları yıkayıp kabuklarını soyun Çekirdek yataklarını ayıklayın Minik minik pirinç ununu ve dört yemek kaşığı şekeri tencereye koyun Pütür kalmayacak şekilde çırpın Orta ateşte devamlı karıştırarak kıvamı tuttuktan sonra da kısık ateşte yine devamlı karıştırarak 1015 dk Daha pişirin Dört adet üzerlerine ikişer kaşık sulu pişmiş armutsonra iki parmak oluşturacak şekilde muhallebi koyun Tekrar bisküvi armut ve muhallebi koyun Tekrar bisküvi armut ve muhallebi ile bir kat oluşturun Böylece kadehleri doldurun Soğumaya bırakın Servis zamanı kadehteki muhallebilerin üzerlerine birer kahve kaşığı tarçın gezdirin Birer bütün kedi dili saplayın Taze nane yaprağı ile süsleyerek servis edin küp şeklinde doğrayın Tencereye koyup üzerlerine dört yemek kaşığı şekeri gezdirin Kısık ateşte tencere kapağı kapalı pişmeye bırakın Armutlar suyunu salıp kolayca çatal batıncaya kadar pişirin Soğumaya bırakın Sütü