Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Anadolu Hoş Sanatlar Lisesi
Anadolu güzel sanatlar lisesi istanbul
İstanbul Avni Akyol Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nin başlangıç gerekçesi nedir?

Okulun Ulusal Eğitim Kanunundaki Hoş sanatlar alanlarında özel ilgi ve yetenekleri beliren çocukları küçük yaşlardan itibaren yetiştirmek üzere Esas eğitim ve Ortaöğretim düzeyinde bambaşka okullar açılabilirmaddesine uygun bir şekilde açılmıştır

İstanbul Avni Akyol Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nin açılmasındaki gaye nedir?
a) Öğrencilerin özel alaka ve yetenekleri (fotoğrafmüzik) doğrultusunda sanat eğitimi almalarını karşılamak
b) Atatürk İlkelerine yan, Ülkemizin kültür ve sanat eserlerini haberdar olan, değerlendiren, koruyan, aydın, hümanist, bir nesil yetiştirmek
c) Ressam ve usta öğretmen yetiştiren Yüksek Öğretim Kurumlarına namzet öğrenciler aranje etmek
d) Ülkemizi diğer uluslara tanıtan, dostluk kuralları içinde birbirine yaklaştıran sanatçılar yetiştirmek

İstanbul Avni Akyol Anadolu Hoş Sanatlar Lisesi'ni diğer Ortaöğretim kurumlarından ayıran özellikler nelerdir?
a) Öğrenim süresi 4 sene olan okulda, hazırlık sınıfında Türkçe (4), Yabancı Dil (24), Temel Sanat Eğitimi (, Vücut Eğitimi (2) dersleri verilmektedir
b) Diğer sınıflarda, Milli Eğitim Bakanlığınca uygun görülen haftalık ders çizelgesi ve çizelgede yer alan derslere ait programlar uygulanmaktadır Ders çizelgelerini hazırlama ve düzenleme çalışmalarında tanıdık olmayan dil dersleri ile sanat derslerine yük verilmiştir Eğitim ve öğretim Türkçe olup, bölge derslerindeki sanatla ilgili terimlerin tanıdık olmayan dildeki karşılıkları da öğretilmektedir
c) Sınıflardaki öğrenci sayısı elbette 24 kişinin üzerine çıkamaz Sanat eğitimi derslerinde bireysel öğrenime özen gösterilir
d) Yüksek Öğrenim Kurumları (kendi alanlarında), seçecekleri Fakültelere girişlerde okuldan mezun öğrencilere ek başarı puanı (%20) vermektedir Böylece okulu tüketen öğrencilerin Yüksek Öğrenim Kurumlarına girme şansı artmaktadır
İstanbul Avni Akyol Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'ni bitiren öğrencilerinin Yüksek Öğrenim Kurumlarına girme yüzdesi nedir?
Türkiye de birincil ve İstanbul da tek olan Okulu bitiren öğrencilerin şimdiye değin yapılan araştırmalar sonucu elde edilen bilgilere tarafından Yüksek Öğrenim Kurumlarına girme oranı %100'e yakındır

İSTANBUL AVNİ AKYOL ANADOLU HOŞ SANATLAR LİSESİNE ÖĞRENCİ ALIMI
Hangi okulu tüketen öğrenciler okulunuza başvurabilir?
İçinde bulunduğumuz öğretim yılında ilköğretim okullarını tüketen ve istenen koşullara uygun olan öğrenciler başvuruda bulunabilir
Başvuruda bulunabilmek için anekdot ortalaması isteniyor mu?
Diploma notu asgari 300, gireceği alanla ilgili dersin (ResimMüzik) 4, 5, 6, 7, 8 sınıf notlarının da aritmetik ortalaması 400 olan öğrenciler başvurabilir
Başvuru Formu hangi kuruma yapılır?
İstenen koşulları içeren öğrenciler dilekçe süresi içinde okulumuza başvuruda bulunur İl dışından yapılacak başvurular posta ile yapılabilir Postadaki gecikmeler dikkate alınmaz
Ayrıca resim ayrıca de müzik bölümüne başvurulabilir mi?
Yalnız bir bölüme kullanım yapılabilir
Okulunuza giriş sınavları nasıl yapılmaktadır?
Fotoğraf ve müzik bölümlerinin yetenek sınavlarının nasıl yapılacağını okulumuzun duyurularından öğrenebilirsiniz Icabında okulumuzu arayabilir, veri alabilirsiniz
Okulunuzun adresi ve telefonları nedir?
Okulumuza İstanbul Avni Akyol Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Karaman Çiftliği Yolu Yakut Caddesi 2430 Ada 1 Parsel AtaşehirKadıköyİstanbul posta adresinden ya da 02164555647 nolu telefon ve 02164556180 nolu faksdan ulaşabilirsiniz *

858,470Konular
981,199Mesajlar
29,543Kullanıcılar
samuray72Son üye
Üst Alt