Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Anadolu İletişim Meslek Liseleri

Anadolu İletişim Meslek Liseleri

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
ANADOLU IRTIBAT MESLEK LİSELERİ
ANADOLU IRTIBAT IŞ LİSELERİ TANITIM ve PROGRAMLARI
ANADOLU ILETIŞIM MESLEK LİSELERİNE NASIL KAYIT YAPILIR
ANADOLU ILETIŞIM MESLEK LİSESİ ALT BÖLÜMLERİ

Toplumların gelişmesi ülkeler arası ilişkilerin yoğunlaşması ve iletişimin ön plâna çıkması sonucu tartma kazanan iletişim alanında istihdam edilecek tanıdık olmayan dil bilir nitelikli insan gücünü yetiştiren, öğrencileri ayrıca mesleğe hem de yüksek öğretime hazırlayan ilköğretim okulu üstüne dört yıl eğitim süreli meslek liseleridir

Bu okullarda, ilk açıldıkları öğretim yılından 20012002 Öğretim Yılına dek tek tip Irtibat Programı uygulanmıştır 20012002 Öğretim Yılından itibaren tek alıcı Irtibat Programı yerine; Gazetecilik, RadyoTelevizyon ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programları uygulanmaya başlanmıştır

Bu okullarımızda;

a Gazetecilik,

b RadyoTelevizyon,

c Halkla İlişkiler ve Tanıtım

programları bulunmaktadır (Yörenin ve çevrenin özellikleri de dikkate alınarak yukarıda yer alan programların tamamı ya da gereklilik duyulanları mektep müdürlüklerince mevzuatına tarafından açılmaktadır)

a Gazetecilik

Dünyada meydana gelen ve toplumları ilgilendireceği ya da etkileyeceği düşünülen olayların yazılmış ve sözlü basına iletilmesini sağlayan meslek programıdır

Gazetecilik Bölümünde; Psikoloji, Haberleşme Hukuku, Gazete Yayımlama Teknikleri, Haber Birleştirme ve Yazma Teknikleri, Basın Yayın Teknikleri, BasınYayın Tarihi, Temel Fotoğrafçılık, Diksiyon, Basın Ekonomisi ve İşletmeciliği, Gazetecilik Teknikleri, Gazetecilik Uygulamaları,

b Radyo Televizyon

Radyo televizyon muhabirliği, aydınlatma, seslendirme, kameramanlık, akıcılık yazımı ve sözde alanlarda ülkemiz yayınlama kuruluşlarının gereklilik duyduğu teknik ara insan gücü yetiştiren bir meslek programıdır

Bu programda; RadyoTelevizyon Program Yapımı, RadyoTelevizyon Program Türleri, RadyoTelevizyon Haberciliği, Esas Elektronik Bilgisi, Ses ve Görüş Tescil Cihazları, RadyoTelevizyon Uygulamaları gibi dersler okutulmaktadır

c Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Halkla İlişkiler ve Tanıtım alanında yetişmiş işgücü karşılamak amacıyla oluşturulmuş bir meslek programıdır Halkla İlişkiler ve Tanıtım programı gelişen iletişim ortamında siklet kazanan halkla ilişkiler, tanıtım, reklamcılık, kamuoyu araştırmaları konularında verdiği eğitimle bu alanlardaki açığı kapatmak için çaba vermektedir

Bu programda; Kişiler Arası Iletişim ve Piyasa ve Kamuoyu Araştırmaları, Tanıtma Yöntemleri ve Reklam, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Kampanyaları, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Uygulamaları, Bilgisayar, Okuma ve Anlatım Teknikleri gibi dersler okutulmaktadır

Son sınıftan itibaren öğrenciler, 3308 Sayılı Kanun hükümlerine kadar haftada iki gün teorik eğitimlerini okulda, haftada üç gün uygulamalı eğitimlerini seçtikleri birim programlarına tarafından Gazetecilik, RadyoTelevizyon, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Alanlarında faaliyette yer alan işyerlerinde yapmaktadırlar

İşyerlerindeki beceri eğitimi esnasında öğrencilere, yaşlarına yerinde asgari ücretin % 30'undan aşağı olmamak üzere vergi ödenmekte ve Bakanlık imkânlarıyla sigortaları yapılmaktadır

Yabancı dil bilen, bilgisayar yararlanma becerisi kazanan, meslek ve insan ilişkileri kurabilme davranışlarına sahip olan öğrenciler, alanlarında kaliteli meslek elemanı olarak yetişmektedirler

Mezunlar, Gazetecilik, RadyoTelevizyon, Halkla İlişkiler ve Tanıtım alanlarında faaliyette yer alan, halk ve özel sektöre ast kurum ve kuruluşlarda devir alabilecekleri gibi, kendi işyerlerini de kurup çalıştırabilirler

Anadolu Irtibat Iş Liselerinden mezun olanlar, yükseköğretim kurumlarına girebilmek için Öğrenci Seçme Sınavına (ÖSS) katılma hakkına sahiptirler

4702 sayılı Yasa ile, herhangi bir alanda çalışabilmek veya işyeri açabilmek için, o alanda meslekî eğitim görmüş elde etmek zorunluluğu getirilmiştir *

858,496Konular
981,668Mesajlar
29,741Kullanıcılar
babanız61Son üye
Üst Alt