iltasyazilim
FD Üye
Anadolu İşi Cevizli Zerde Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı baldo pirinç
*4 su bardağı su (pirinci pişirmek için)
*2 subardağı tozşeker
*1 yemek kaşığı toz zerdeçal
*1 çimdik tuz
*1 küçük kase sultani çekirdeksiz kuru üzüm
*78 adet kuru kayısı
*1 çay bardağı gül suyu
*810 adet karanfil (kaynatılıp suyu dökülecek)
*2 adet çubuk tarçın (kaynatılıp suyu dökülecek )
*2 yemek kaşığı mısır nişastası (2 su bardağı suda eritilecek )
Tencereye eklemek için :
*3 su bardağı su
Üzeri için;
*1 kase iri dövülmüş ceviz
*1 yemek kaşığı toz tarçın
*
Anadolu İşi Cevizli Zerde Tarifi Yapılışı Pirinç iyice haşlandıktan sonra kuru kayısıyı küçük doğrayıp kuru üzümle beraber kısık ateşte 15 dk pişirin, sonra pirinçin üzerine ekleyin, karanfil ve tarçın suyunu da dökün tuzu ve toz şekeri ilave edim kısık ateşte 10 dk şeker eriyene kadar karıştırın ,zerdeçalı bir çay bardağı suda eriterek pirinçin üzerine ilave edin ve karıştırın, nişastayı da su ile eriterek zerdeçallı pirincimize katalım karıştıralım göbek atmaya başlayınca gül suyunu dökelim, karıştırıp ocağın altını kapatalım, bir kepçe yardımı ile kaselere zerdeyi pay edelim ,15 dk soğuyunca üzerine toz tarçın serpelim, cevizle süsleyelim soğuk servis yapalım afiyet olsun
Çok hafif Anadolu işi bir tatlı oluyor arzuya göre sıcak veya soğuk tüketebilirsiniz, isterseniz vanilya da koyabilirsiniz ama anadolunun köylerinde gördüm koymuyorlar orjinali bu şekilde oluyor
*1 su bardağı baldo pirinç
*4 su bardağı su (pirinci pişirmek için)
*2 subardağı tozşeker
*1 yemek kaşığı toz zerdeçal
*1 çimdik tuz
*1 küçük kase sultani çekirdeksiz kuru üzüm
*78 adet kuru kayısı
*1 çay bardağı gül suyu
*810 adet karanfil (kaynatılıp suyu dökülecek)
*2 adet çubuk tarçın (kaynatılıp suyu dökülecek )
*2 yemek kaşığı mısır nişastası (2 su bardağı suda eritilecek )
Tencereye eklemek için :
*3 su bardağı su
Üzeri için;
*1 kase iri dövülmüş ceviz
*1 yemek kaşığı toz tarçın
*
Anadolu İşi Cevizli Zerde Tarifi Yapılışı Pirinç iyice haşlandıktan sonra kuru kayısıyı küçük doğrayıp kuru üzümle beraber kısık ateşte 15 dk pişirin, sonra pirinçin üzerine ekleyin, karanfil ve tarçın suyunu da dökün tuzu ve toz şekeri ilave edim kısık ateşte 10 dk şeker eriyene kadar karıştırın ,zerdeçalı bir çay bardağı suda eriterek pirinçin üzerine ilave edin ve karıştırın, nişastayı da su ile eriterek zerdeçallı pirincimize katalım karıştıralım göbek atmaya başlayınca gül suyunu dökelim, karıştırıp ocağın altını kapatalım, bir kepçe yardımı ile kaselere zerdeyi pay edelim ,15 dk soğuyunca üzerine toz tarçın serpelim, cevizle süsleyelim soğuk servis yapalım afiyet olsun
Çok hafif Anadolu işi bir tatlı oluyor arzuya göre sıcak veya soğuk tüketebilirsiniz, isterseniz vanilya da koyabilirsiniz ama anadolunun köylerinde gördüm koymuyorlar orjinali bu şekilde oluyor