Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Anadolu İşi Cevizli Zerde

Anadolu İşi Cevizli Zerde
0
102

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Anadolu İşi Cevizli Zerde Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı baldo pirinç
*4 su bardağı su (pirinci pişirmek için)
*2 subardağı tozşeker
*1 yemek kaşığı toz zerdeçal
*1 çimdik tuz
*1 küçük kase sultani çekirdeksiz kuru üzüm
*78 adet kuru kayısı
*1 çay bardağı gül suyu
*810 adet karanfil (kaynatılıp suyu dökülecek)
*2 adet çubuk tarçın (kaynatılıp suyu dökülecek )
*2 yemek kaşığı mısır nişastası (2 su bardağı suda eritilecek )

Tencereye eklemek için :


*3 su bardağı su

Üzeri için;


*1 kase iri dövülmüş ceviz
*1 yemek kaşığı toz tarçın

*
Anadolu İşi Cevizli Zerde Tarifi Yapılışı Pirinç iyice haşlandıktan sonra kuru kayısıyı küçük doğrayıp kuru üzümle beraber kısık ateşte 15 dk pişirin, sonra pirinçin üzerine ekleyin, karanfil ve tarçın suyunu da dökün tuzu ve toz şekeri ilave edim kısık ateşte 10 dk şeker eriyene kadar karıştırın ,zerdeçalı bir çay bardağı suda eriterek pirinçin üzerine ilave edin ve karıştırın, nişastayı da su ile eriterek zerdeçallı pirincimize katalım karıştıralım göbek atmaya başlayınca gül suyunu dökelim, karıştırıp ocağın altını kapatalım, bir kepçe yardımı ile kaselere zerdeyi pay edelim ,15 dk soğuyunca üzerine toz tarçın serpelim, cevizle süsleyelim soğuk servis yapalım afiyet olsun
Çok hafif Anadolu işi bir tatlı oluyor arzuya göre sıcak veya soğuk tüketebilirsiniz, isterseniz vanilya da koyabilirsiniz ama anadolunun köylerinde gördüm koymuyorlar orjinali bu şekilde oluyor
 

Similar threads

Osmanlı Usulü Zerde Tarifi İçin Malzemeler *1 su bardağı pirinç *2 su bardağı toz şeker *1 kilo su *1 çorba kaşığı mısır nişastası *2 paket vanilya *1 çay bardağı kuru üzüm *78 adet kuru kayısı *1 tatlı kaşığı zerdeçal *1 yemek kaşığı gül suyu *78 adet karanfil Süslemek için: *1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Zerde Tarifi İçin Malzemeler *5 su bardağı su *Yarım su bardağı bardağı baldo pirinç *1 su bardağı şeker *2 tatlı kaşığı zerdeçal *1 çay kaşığı vanilya *1 yemek kaşığı gül suyu *1 fiske tuz Zerde Tarifi Yapılışı 1 su bardağı sıcak suya zerdeçalı atın ve rengini vermesi için kenarda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Sade Zerde Tarifi İçin Malzemeler *1 su bardağı pirinç *3 su bardağı(pirinçi haşlamak için) *1 su bardağı tozşeker *Yarım çay bardağı gülsuyu *2 yemek kaşığı nişasta(yarım çay bardağı su ile eritip katın ) *2 tatlı kaşığı toz zerdeçal (1çay bardağı suda eritilip katılacak) *2 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
Osmanlı mutfağının en meşhur ve en leziz tariflerinden biri olan Zerde, rengini ve tadını iki özel baharattan alıyor. Kanuni Sultan Süleyman'ın Şehzadeleri Bayezid ve Cihangir'in 1539'daki sünnet düğününde ikram edilen yemeklerin kaydedildiği defterde vezirlere verilen ziyafet için yapılmıştır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Osmanlı mutfağının en meşhur ve en hoş tanımlarından biri olan Zerde, rengini ve tadını iki özel baharattan alıyor. Yasal Sultan Süleyman'ın Şehzadeleri Bayezid ve Cihangir'in 1539'daki sünnet düğününde ikram edilen yemeklerin kaydedildiği defterde vezirlere verilen ziyafet için yapılmıştır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
858,496Konular
981,668Mesajlar
29,740Kullanıcılar
Üst Alt