Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

anadolu kadını

anadolu kadını
0
51

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
anadolu kadını Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi Milletvekili, Bakan Mustafa Necati Bey’in şahit olduğu bir durum, sözlerle tanımlanamayacak, her türlü övgünün üzerinde bir mertlik öyküsü: “Bir gün önce yağan karların doldurduğu uzun yollardan geçerek mahkememiz müfrezesiyle, Çerkeş önlerinde kağnılarla mühimmat taşıyan bir kadın kafilesine rastlamıştık Beyaz bir geceyi andıran gündü; güneş bulutlara girmiş, tabiat kefenlenmişti Mücessem bir keder halinde kalplere damlayan genel sessizliği bozan hiçbir şey yoktu; oysa kağnıların ruhları ürperten ve sessizliği besleyen gıcırtıları derinden derine etrafı geziyordu Bu seslerde böylece bir esrar saklı fakat güya tüm karamsar ruhlar tüm iniltisini bu sese vermişler ve güya bütün kadere boyun eğen düşünceler, azme kalp olan tevekkülünü bu ağır yürüyüşe bırakmışlar Bu kafileye yaklaştıkça bazen bu uzun sessizliği yırtan bir çocuk feryadı yükseliyordu Kafileye yaklaştık ve salamlaştık Biz soğuktan yamaçlar aşağıda bile titrerken, tek yorganını da arabaya örten bir ninenin çıplak ayaklarla karları çiğnediğini görür görmez, içimde takdirle karmakarışık bir acınacak şey sızladı Arkasına sardığı peştamalı içinde ara sıra hıçkıran bir çocuğun üstüne bile örtmeden yorganını neden arabaya serdiğini sorma fikrini duydum: “Üşümez misin sen nine? Bak çocuk donacak, yorganı örtsene! diye arabanın üstünü göze çarpan ettim! Bu sözü garip biçimde karşıladı Sormaya bedel bir şey saymıyordu galiba! Beklediğimi de anlayınca, mukaddes bir şeye yakın olma gösterir gibi kağnıya doğru gitti: “Kar sepeliyor, ahali malıdır, nem kapmasın evladım dedi ve yorganının uçlarını ayrıntılarıyla serdi Kar sepelemeye başlamıştı; o zaman anladım ancak cephaneleri ıslatmamak için bu fedakârlığı yapıyor O vakit, deminki merhametimden utandım bile! * * * Ali Fuat Cebesoy’un cephane arabası kollarıyla ilgili anısı Türk kadınının yüreğini, yiğitliğini ve özverisini yansıtmaktadır: Derin Dondurucu bir soğuk vardı Kağnısının başında duran bir yaşlı nineye yaklaşmış ve sormuştum: “Nine üşüyor musun? Şu yanıtı vermişti: “Hayır oğul, üşümüyorum Düşman, topraklarımıza bacak bastığı günden beri içim yanıyor! Bu kahraman Türk anasının elini öperken göz pınarlarımdan yaşlar tanelenmişti 1549315052 1549315052 anadolukadini5c58abf4d9eefanadolukadini5c58abf4d9eef http:wwwanadolubekadinkadin013  

858,496Konular
981,669Mesajlar
29,754Kullanıcılar
kerimkaan95Son üye
Üst Alt