Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Anadolu kartalları meydan okuma filmi

Anadolu kartalları meydan okuma filmi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Türk Hava Kuvvetleri'nin 100 yılı için hazırlanan ve senaristinin bir meydan okuma olarak gördüğü 'Anadolu Kartalları' filminin çekimleri Konya'da devam ediyor Filmin, 29 Ekim'de gösterime girmesi planlanıyor

Beş genç pilotun hayatının anlatıldığı ve 29 Ekim'de gösterime girmesi beklenen 'Anadolu Kartalları' filminin çekimleri, Konya 3 Ana Jet Üssü'nde sürüyor Türkiye'de birincil kez denenen yöntemlerle çekilen filmin yönetmenliğini Ömer Vargı, senaristliğini ise Hakan Evrensel yapıyor Engin Altan Düzyatan, Özge Özpirinçci, Ekin Türkmen, Hande Subaşı, İsmail Filiz gibi isimlerin yer aldığı filmin çekimlerinin dokuz haftada tamamlanması planlanıyor

EKIP ÇOK IYI
Filmin yönetmeni Ömer Vargı, şunları söyledi: Normalde bir film için dört haftalık çekim yeter Bu fazla detaylı olduğu için dokuz hafta sürecek gibi görünüyor Görüntülerde ve teknik anlamda birçok değişikliğe bu filmde yer veriyoruz Bir çekim için yönetmenlik gerçekleştirmek her şeye başat olmak yok; bu işi iyi yapan insanlarla çalışmanın farkında olan edinmek demektir Türkiye'nin en iyi ekibiyle çalışıyorum Türkiye'de uçaktan uçağa havadan çekim yapan bir düzeneğimiz değil Dünyada da yalnızca iki tane var Biz de yurtdışından jet getirerek bu çekimi gerçekleştiriyoruz Deneyimli ekip havadan havaya yapılan en yakın çekimi gerçekleştirdi

CESARET İŞİ
yılından beri bu proje için çalıştığını gösteren senaryo yazarı Hakan Evrensel işe şöyle konuştu: Türk Hava Kuvvetleri'nin 100 yılı için hazırladığım bir projeydi Bu filmi meydan okuma gibi görüyorum Çok eksik kişi böyle şeylere cesaret ediyor Ama fazla yetenekli insan var Bu kabiliyette olan tüm halk müziği bu projede buluştu

ÇEKİM DETAYLARI
Çekim için, yurt dışından özel olarak 600 bin dolarlık Learjet getirildi
Beş kişiden oluşan Learjet ekibinde; iki pilot, bir görünüm yönetmeni ve iki teknisyen yer alıyor
Havadan gerçekleştirilen çekimlerde dört askeri uçak Learjet'e eşlik etti
Normalde üç kamerayla çekim yapabilen Learjet, bu çekimler için sadece iki kamera kullandı
Uçağın ön tarafına yerleştirilen kamera, F16'ların hızına yetişebilmek için kullanılmadı
Learjet'in gövde kısmına; biri yukarda, diğeri de aynı hizada aşağı olmak üzere iki adet kamera takıldı

ILK KEZ AYNI FİLMDELER
'Üsteğmen Ayşe Dinçer' rolünü oynayan Özge Özpirinçci, Kadınlara otomobil kullanamıyor derler Fakat o kadınlar çok hoş F16 kullanıyordiyerek, ekledi: Dünyadaki birincil bayan savaş pilotu Sabiha Gökçen; okyanusu geçen ilk pilot bir bayan! Ben de bu rolde yer aldığım için fazla mutluyum Uçmayı çok seviyordum Bu filmden daha sonra devam etmeyi bile düşünüyorum

CIDDI BİR IŞ
'Binbaşı Kemal Tanaçan' karakterini canlandıran Engin Altan Düzyatan ise Pilot almak çok ciddi ve şiddet bir meslek Oyunculuğun neşelendirici yanlarından biri de, o mesleği yapmasanız da tadına bakabilmeniz Böyle bir proje insanın her zaman karşısına çıkmıyor, fazla şanslıyımbiçiminde konuştu *

858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt