Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Anadolu kartalları meydan okuma filmi

Anadolu kartalları meydan okuma filmi
0
90

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
imagesanadolukartallarimeydanokumafilmi5ad1f6368e762

Turk Hava Kuvvetleri'nin 100 yılı icin hazırlanan ve senaristinin bir meydan okuma olarak gorduğu 'Anadolu Kartalları' filminin cekimleri Konya'da devam ediyor Filmin, 29 Ekim'de gosterime girmesi planlanıyor

Beş genc pilotun hayatının anlatıldığı ve 29 Ekim'de gosterime girmesi beklenen 'Anadolu Kartalları' filminin cekimleri, Konya 3 Ana Jet Ussu'nde suruyor Turkiye'de ilk defa denenen yontemlerle cekilen filmin yonetmenliğini Omer Vargı, senaristliğini ise Hakan Evrensel yapıyor Engin Altan Duzyatan, Ozge Ozpirincci, Ekin Turkmen, Hande Subaşı, İsmail Filiz gibi isimlerin yer aldığı filmin cekimlerinin dokuz haftada tamamlanması planlanıyor

EKİP COK İYİ
Filmin yonetmeni Omer Vargı, şunları soyledi: Normalde bir film icin dort haftalık cekim yeter Bu cok kapsamlı olduğu icin dokuz hafta surecek gibi gorunuyor Goruntulerde ve teknik anlamda bircok değişikliğe bu filmde yer veriyoruz Bir cekim icin yonetmenlik yapmak her şeye hakim olmak değil; bu işi iyi yapan insanlarla calışmanın farkında olmak demektir Turkiye'nin en iyi ekibiyle calışıyorum Turkiye'de ucaktan ucağa havadan cekim yapan bir duzeneğimiz yok Dunyada da sadece iki tane var Biz de yurtdışından jet getirerek bu cekimi gercekleştiriyoruz Tecrubeli ekip havadan havaya yapılan en yakın cekimi gercekleştirdi

CESARET İŞİ
yılından beri bu proje icin calıştığını belirten senarist Hakan Evrensel işe şoyle konuştu: Turk Hava Kuvvetleri'nin 100 yılı icin hazırladığım bir projeydi Bu filmi meydan okuma gibi goruyorum Cok az kişi boyle şeylere cesaret ediyor Ama cok kabiliyetli insan var Bu kabiliyette olan butun insanlar bu projede buluştu

CEKİM DETAYLARI
Cekim icin, yurt dışından ozel olarak 600 bin dolarlık Learjet getirildi
Beş kişiden oluşan Learjet ekibinde; iki pilot, bir goruntu yonetmeni ve iki teknisyen yer alıyor
Havadan gercekleştirilen cekimlerde dort askeri ucak Learjet'e eşlik etti
Normalde uc kamerayla cekim yapabilen Learjet, bu cekimler icin sadece iki kamera kullandı
Ucağın on tarafına yerleştirilen kamera, F16'ların hızına yetişebilmek icin kullanılmadı
Learjet'in govde kısmına; biri yukarda, diğeri de aynı hizada aşağıda olmak uzere iki adet kamera takıldı

İLK KEZ AYNI FİLMDELER
'Usteğmen Ayşe Dincer' rolunu oynayan Ozge Ozpirincci, Kadınlara araba kullanamıyor derler Ama o kadınlar cok guzel F16 kullanıyordiyerek, ekledi: Dunyadaki ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gokcen; okyanusu gecen ilk pilot bir kadın! Ben de bu rolde yer aldığım icin cok mutluyum Ucmayı cok seviyordum Bu filmden sonra devam etmeyi bile duşunuyorum

CİDDİ BİR İŞ
'Binbaşı Kemal Tanacan' karakterini canlandıran Engin Altan Duzyatan ise Pilot olmak cok ciddi ve zor bir iş Oyunculuğun keyifli yanlarından biri de, o mesleği yapmasanız da tadına bakabilmeniz Boyle bir proje insanın her zaman karşısına cıkmıyor, cok şanslıyımşeklinde konuştu

858,497Konular
982,563Mesajlar
30,307Kullanıcılar
sinboykaSon üye
Üst Alt