Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Anadolu Kız Meslek Liseleri

Anadolu Kız Meslek Liseleri

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Anadolu Kız Iş Liseleri

İlköğretim okulu üzerine öğrenim veren Anadolu iş liselerinin öğretim süresi 4 yıldır Bu okullarda, orta öğretim düzeyinde karşılıklı bir genel kültür kazandırmayı amaçlayan genel kültür dersleri ile birlikte öğrencileri hayata, iş alanlarına ve yüksek öğretime hazırlayan programlar uygulanmakta, iş alanlarının gerektirdiği seviyede tanıdık olmayan dil ve mesleki formasyon verilmektedir

Anadolu iş liselerinde İngilizce ve Almanca tanıdık olmayan dillerinin öğretimi yapılmaktadırAnadolu iş liselerine, merkezi sistemle yapılan Orta Öğretim Kurumları Seviye Belirleme Sınavı ile öğrenci alınmaktadır

Anadolu Teknik ve Anadolu Meslek Liselerine Uygulama Şartları:

2008 öğretim yılında ilköğretim okullarının 8 sınıflarında öğrenim gören öğrenciler başvurabilecektir Sağlığı girmek istediği okulun ve mesleğin öğrenimine kullanışlı bulunmakAnadolu meslek liselerinin Plastik Sanatlar, Tekstil (Dokuma Tasarım dalı), Tekstil (Terbiye dalı), Grafik Tasarım, Seramik, Fotoğraf, İç Mekân Tasarımı, Restorasyon alandallarında okumak isteyen öğrencilerin hem; ilköğretim okulu 6 ve 7 sınıflarda fotoğraf dersinin sene sonu notunun her sınıf için asgari “iyi derece olması gerekir

ANADOLU KIZ IŞ LİSELERİNDE UYGULANAN PROGRAMLAR

AĞIRLAMA VE GIDA TEKNOLOJİSİ

Eğlence ve Yiyecek Teknolojisi, bireylere temel bilimleri taşıyan veri ve beceriler ile özel mesleki data ve becerileri kazandırmanın yanı sıra, iyi iletişim kurabilen, teknolojiyi kullanabilen, alanında kazandığı data ve becerileri kullanarak üretim yapan ve bunları pazarlayan, alanı ile ilgili sektörün ihtiyaç duyduğu kalitede hizmet sunabilen, kendi iş yerini kurma düşüncelerini faaliyete geçirmeyi planlayan ve kaliteden sorumlu teknik elemanlar yetiştiren bir alandır

Bu alanın Servis Hizmetleri, Kat Hizmetleri, Mutfak Hizmetleri, Kurum Beslenmesi, Gıda Analizi dallarından birini galibiyet ile tamamlayarak teknisyen unvanı ile mezun olan öğrenciler, yabancı dil bilirler Sanayi ve hizmet sektörünün halk ve özel kurumlarında teknik eleman olarak çalışabilirler veya meslek yeri açabilirler

BİLGİSAYAR

Çağın gerektirdiği ve her alanda kullanıma giren bilgisayarın yapısını bilen, montaj düzeyinde bilgisayar üretimi yapabilen, hizmet ve üretim sektörlerinin sorunlarına bilgisayarlı çözümler getiren, eğitim ve takviye hizmeti karşılayan, bilgisayar ekipmanyazılım bütünlüğünü bilen, alanı ile ilgili yenilikleri peşine düşüp takip eden kaliteden sorumlu teknik elemanlar yetiştiren bir alandır

Bu alanı galibiyet ile tamamlayarak teknisyen unvanı ile mezun olan öğrenciler, yabancı dil bilirler, kamu ve özel kesime ait meslek yerlerinde teknik eleman olarak çalışabilir veya kendi iş yerlerini açabilirler

BÜRO YÖNETİMİ SEKRETERLİK

Ulus ve özel sektöre ait kurum ve meslek yerlerindeki bürolarda gündelik faaliyetleri yerine getiren, sekreterya hizmetlerini koordine eden, iletişim akışını sağlayan ve bunu denetleyen, iletişimin ayrı ortam, durum ve kişilerle nasıl kurulacağını belirleyen, irtibat ve veri teknolojisi konusunda gelişmeleri takip eden, sektörün istediği kalitede hizmet sunabilen teknik eleman yetiştiren bir alandır

Bu alanın Idareci Sekreterliği, Tıp Sekreterliği, Hukuk Sekreterliği, Parasal Sekreterlik dallarından birini galibiyet ile tamamlayarak teknisyen unvanı ile mezun olan öğrenciler, yabancı dil bilirler, ulus ve özel sektöre ait bürolarda sekreter olarak çalışabilirler

ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ

Çocuk gelişimi ve eğitiminin önemini benimseyen, 012 yaş çocuklarının gelişim özelliklerini tanıyıp, alışılmışlık ve gereksinimleri konusunda bilgi kazanmış olan, onların sorunlarını giderici önlemler alabilen, özel eğitime gereksinim duyan çocukları tanıyıp, bu çocuklar için yerinde eğitim ortamını düzenleyebilen, anne sağlığı konusunda bilinçli olan, 012 yaş çocuklarında görülebilen hastalıkların belirtilerini, korunma yollarını ve bakımını haberdar olan, birincil takviye konusunda datahüner kazanan, okulöncesi eğitim kurumlarında program hazırlayıp uygulayabilen, bu çocukların gelişim düzeylerine ve çoğalan teknolojiye yerinde öğretici oyuncaklar hazırlayabilen, kullandığı cihaz, araçgerecin basit bakım ve onarımını yapabilen, çalıştığı iş uygun günlük yemek listesi ve yiyecekleri ilkelerine uygun hazırlayabilen, kendi alanındaki mesleki ve teknik becerilerini kullanarak meslek uygun ve çevresindeki sorunları çözümleyebilen, teknolojik gelişmelere açık, girişimci, problem çözme becerisine sahip, çevresiyle uyumlu ilişkiler kurabilecek nitelikte teknik elemanlar yetiştiren bir alandır Bu alandan teknisyen unvanı ile mezun olan öğrenciler; tanıdık olmayan dil bilirler Okulöncesi eğitimi kurumlarında teknik eleman olarak çalışabilirler

EL SANATLARI VE TEKNOLOJİSİ

El Sanatları ve Teknolojisi alanı, tasarlayan, üreten, ürettiğini pazarlayabilen, dallarla ilgili bilgisayar destekli teorik ve pratik bilgileri öğrenip, teknolojik gelişmelerle alanları arasındaki ilişkiyi kurabilen, geleneksel el sanatlarını koruyup yaşatabilen, çağın ihtiyaçlarına göre ürünler tasarlayan ve üretebilen, çalıştığı alandaki yenilikleri izleyen, yorumlayan ve uygulayan teknik elemanlar yetiştiren bir alandır Bu alanın Dokuma, Cilt Aksesuarları, Yapma Bebek, El İşlemeleri, Makina İşlemeleri dallarından biriri başarı ile tamamlayarak teknisyen unvanı ile mezun olan öğrenciler, yabancı dil bilirler Sanayi ve hizmet sektörünün millet ve özel kurumlarında teknik eleman olarak çalışabilirler ya da iş yeri açabilirler

FOTOĞRAFÇILIK

Basınyayınlama, tanıtım sektörü ve günlük yaşamın her alanında kullanılan fotoğrafı bilen, fotoğraf makinelerini ve zorunlu malzemeleri kullanarak resim çekebilen karanlık oda ve laboratuvar makinelerini kullanarak banyo zorlama işlemlerini yapabilen ve alanı ile ilgili yenilikleri peşine düşüp takip ederek fotoğraf alanındaki dijital gelişmelere armoni sağlayabilen niteliklerde teknik eleman yetiştiren bir alandırBu alanın Basın Fotoğrafçılığı, Portre ve Özel Gün Fotoğrafçılığı, Tanıtım Fotoğrafçılığı, Fotoğraf Laboratuvar Hizmetleri dallarından birini galibiyet ile tamamlayarak teknisyen unvanı ile mezun olan öğrenciler, tanıdık olmayan dil bilirler, millet ve özel kesime ait iş yerlerinde teknik eleman olarak çalışabilir ya da meslek yeri açabilirler

İÇ MEKÂN TASARIMI

Alanındaki gelişmeleri takip ederek araştırabilen, problem çözebilen, çevreye aklıselim, girişimci, alanı ile ilgili vasıta gereçleri zamanında ve dürüst olarak kullanabilen, görsel anlatım teknikleri ile insan ve mekan ilişkisini kurabilen ve iç mekanlara özgü tasarımlar yapabilen, projeler üretebilen, sunum yapabilen, tip ilişkileri kurabilen, satış sonrası hizmetleri yürütebilen teknik elemanları yetiştiren bir alandırBu alanın İç Mekan Düzenleme, Mobilya Teknik Ressamı, KurulumYoklama, Müşteri Temsilcisi dallarından birini galibiyet ile tamamlayarak teknisyen unvanı ile mezun olan öğrenciler, tanıdık olmayan dil bilirler, mimarlık bürolarında, mobilya üretimi yapan sektörde, iç mekanda kullanılan süsleyici unsurların üretimini yapan iş yerlerinde teknik olarak çalışabilir ya da iş yeri açabilir

RESIM

Görsel sanatların manâlı alanlarından biri olan fotoğraf disiplinli bir gözlemle, yaratıcılığın temeli olan algı yoluyla inceden inceye araştıran, yaratıcı ve yapıcı güçleri geliştirmeyi, nesneleri ve nesneler arasındaki ilişkileri yorumlayabilme becerisi kazanmış, kendisini ve içinde yaşadığı dünya ile ilişkilerini anlatabilen, sanatın doğasını ve mantığını sezdirecek gerekli sanat kültürünü kazanmış yenilikleri ve gelişmeleri izleyebilen, teknik elemanlar yetiştiren bir bölümdürBu bölümden teknisyen unvanı ile mezun olan öğrenciler; tanıdık olmayan dil bilirler, edindikleri sanat birikimleri ile sanatsal çabalarını özgürlük olarak sürdürebilir veya ilgili atölye ve meslek yerlerinde teknik eleman olarak çalışabilir ya da iş yeri açabilirler *

858,497Konular
982,554Mesajlar
30,291Kullanıcılar
rovulationSon üye
Üst Alt