Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Anadolu Öğretmen Liseleri - Anadolu Öğretmen Liseleri Hakkında

Anadolu Öğretmen Liseleri - Anadolu Öğretmen Liseleri Hakkında

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Anadolu öğretmen liseleri,Anadolu hoca liseleri tanıtım,Anadolu hoca liseleri hakkında,Anadolu hoca liseleri taban puanları,Anadolu öğretmen liselerine nasıl girilir

Anadolu Hoca Liseleri

Milli Eğitim Bakanlığı Hoca Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü ’ne bağlı okullardır Türkiye genelinde toplam 115 (2004 sınavı başvurusu sırasında) vardır ve toplam kontenjanı 9936 dır

Anadolu Öğretmen Liseleri genel ve hoca yetiştiren yüksek öğretim programlarına öğrenci hazırlar Öğretim süresi dört yıldır

Alanlar: Tüm sınıflarda ağırlıklı tanıdık olmayan dil ve karşılıklı genel kültür derslerinin yanı sıra iş dersleri ve kendi kişisel ilgi alanlarına ve yeteneklerine uygun dersler okutulur Öğretim programlarında bulunan dersler, öğrencilerin arzu ve yetenekleri doğrultusunda yönelecekleri yüksek öğretim programlarına uygun şekilde;

Fen Bilimleri Alanı

Türkçe Matematik Alanı

Sosyal Bilimler Alanı

Tanıdık Olmayan Dil Alanı

alanlarına tarafından gruplandırılır İngilizce ’nin yanı sıra ikinci yabancı dil de zorunludur

Devlet Parasız Yatılılık Sınavına girmelerine lüzum kalmaksızın, cinsiyetlerine uygun pansiyonun bulunması halinde parasız yatılı olarak okuyabilirler

Anadolu Öğretmen Liselerine tescil yaptırmak isteyen öğrencilerin 6, 7 ve 8 sınıfta derslik tekrarı yapmamış olmaları gerekir Hem okumakta oldukları ilköğretim okulunun öğretmenler kurulu tarafından “öğretmen olabilir kararının verilmiş olması gerekir bunun dışında 8sınıfta Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi ve Tanıdık Olmayan Dil derslerinden Şube Öğretmenler Kurulu kararı ile derslik geçmemiş olmaları da zorunludur

Tatmin Edici puan elde etmek kaydıyla öğrencilere tüm yüksek öğretim programları açıktır Yüksek öğretime geçişte tercihlerine ast olarak bir takım avantajları vardır Ola Ki bu okulları tüketen öğrenciler üniversite tercihlerinde mezun oldukları alanlara tabi olarak öğretmenlik ile ilgili yüksek öğretim programlarını seçerlerse ek puan elde ederler *

858,496Konular
981,666Mesajlar
29,736Kullanıcılar
caglayanidrsSon üye
Üst Alt