Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Liseleri hakkında bilgi

Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Liseleri hakkında bilgi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Liseleri

Ulusal Eğitim Bakanlığı Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğü ’ne ast okullardırÜlke ekonomisi için en zorunlu kaynaklardan biri olan turizm ve bunun temel alt yapısını oluşturan konaklama sektörünün gereklilik duyduğu tanıdık olmayan dil bilir nitelikli eleman yetiştiren kurumlardır Öğrencileri keza mesleğe ayrıca de yüksek öğrenime hazırlayan bir yılı hazırlık sınıfı elde etmek üzere ilköğretim okulu üzerine dört sene eğitim süreli meslek liseleridir Hazırlık sınıfından sonradan, öteki sınıflarda da bir takım dersler yabancı dille okutulmaktadır 9sınıfta tüm öğrenciler iki taraflı mesleğe geçiş ve mesleğe yön belirleme dersleri görmektedirler 10sınıfta ihtisaslaşma eğitimine geçilmektedir ve öğrenciler aşağıdaki bölümlerden birini seçmektedirler:

Resepsiyon

Servis

Mutfak

Kat Hizmetleri

Seyahat Acenteciliği

Bu okullarda eğitim faaliyetleri turizm mevsimi ile paralel olarak sürdürülmektedir Bu okullarda öğrenim görebilen öğrenciler her yıl EkimMart ayları arasında teorik ve uygulamalı eğitimlerini okulda, NisanEylül ayları arasında maharet eğitimlerini bu alanda faaliyet bildiren otellerde ya da turistik tesislerde yapmaktadırlar Uygulamalı eğitim boyunca öğrencilere işyerlerince asgari ücretin minimum %60 ’ı oranında ücret ödenmesinin yanı sıra, sigortaları Bakanlık göre yapılmaktadır

Mezunlar alanlarında bir iş yüksek okuluna sınavsız geçebilmektedirler Yüksek okuldaki başarıları doğrultusunda lisans eğitimine düşey geçişle kabul edilmektedirler *

858,496Konular
981,669Mesajlar
29,750Kullanıcılar
fraay00Son üye
Üst Alt