Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Anadolu Teknik Ve Meslek Liseleri

Anadolu Teknik Ve Meslek Liseleri

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
İlköğretim okulu üzerine öğrenim veren Anadolu teknik liselerinin öğretim süresi 4 yıldır Bu okullarda öğrencilere, orta öğretim düzeyinde karşılıklı bir genel kültür kazandırmayı amaçlayan genel kültür dersleri ile birlikte endüstriyel teknik alanlarda mesleki formasyon verilmesini ve en düşük bir yabancı dil öğretilmesini amaçlayan, öğrencileri ayrıca hayata, keza de yüksek öğrenime hazırlayan, programlar uygulanmaktadır

Anadolu teknik liselerine, merkezi sistemle yapılan Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Sipariş Verme Sınavı ile öğrenci alınmaktadır

Anadolu Meslek Liseleri

İlköğretim okulu üstüne öğrenim veren Anadolu iş liselerinin öğretim süresi 4 yıldır Bu okullarda, orta öğretim düzeyinde karşılıklı bir genel kültür kazandırmayı amaçlayan genel kültür dersleri ile birlikte öğrencileri hayata, meslek alanlarına ve yüksek öğretime hazırlayan programlar uygulanmakta, meslek alanlarının gerektirdiği seviyede yabancı dil ve mesleki formasyon verilmektedir Anadolu iş liselerinde İngilizce ve Almanca yabancı dillerinin öğretimi yapılmaktadır

Anadolu meslek liselerine, merkezi sistemle yapılan Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Sipariş Verme Sınavı ile öğrenci alınmaktadır Bu okulların denizcilikle ilgili Gemi Elektroniği ve Haberleşme, Gemi Makinaları ve Güverte bölümlerine kontenjanın üç katı kadar öğrenci yerleştirilmektedir Bu öğrenciler, yerleştirildikleri okul müdürlüğünce kurulan komisyonca keza görüşme ve kondisyon sınavına ast tutulmakta olup bu sınavda başarılı olanların muhakkak kaydı yapılmaktadır

Anadolu Teknik Ve Meslek Liselerinde Uygulanan Bazı Bölge Programları

Ahşap Teknolojisi Alanı

Ahşap Teknolojisi alanı altında bulunan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen, ağaç ve ağaç ürünlerini kullanarak masa, koltuk, sehpa, sandalye, dolap gibi eşyalar ile, yapı içi dekorasyonunda bulunan ve ağaç vb malzemeden oluşan değişmez ve hareketli mobilyaları iş resmine uygun bir şekilde yapılması ve tamir edilmesine yönelik eğitim verilen alandır Mobilya imalatçılarının alıştırma alanı oldukça geniştir Türkiye'nin her köşesine yayılmış küçük atölyelerden başlayıp büyük mobilya fabrikalarına kadar geniş bir alanda çalışabilirler, kendi işyerini açabilirler Askeri Kuruluşlar, Demiryolları vb millet kuruluşlarında da mobilyacı olarak çalışılmaktadır

Dal Programları:

Mobilya İmalatı , Mobilya Döşeme, Ahşap Üst Yüzey, Ahşap Dekor, Ahşap İskelet İmalatı, Ahşap Doğrama, Ahşap Yat ve Tekne İmalatı

Denizcilik Alanı

Denizcilik alanı alanı aşağı yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandırDenizcilik alanı aşağıda yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış kaliteli iş elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır

Dal Programları:

Gemi Yönetimi,Alet Zabitliği,Gemi Elektroniği Ve Haberleşme,Gemi Otomosyonu,Yat Kaptanlığı,Balıkçı Gemisi Kaptanlığı, Su Ürünleri Üretimi

Bilişim Teknolojileri Alanı

Bilişim Teknolojileri alanı altında bulunan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim bahşedilen alandırBilişim Teknolojileri alanı aşağıda bulunan dallarda, sektörün ihtiyaçları ve bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazandıran kaliteli meslek elemanlarını yetiştirmek amaçlanmaktadır

Dal Programları:

Bilgisayar Teknik Servisi,Ağ İşletmenliği,Data Tabanı Programcılığı,Web Programcılığı,

Raylı Sistemler Teknolojisi Alanı

Raylı Sistemler Teknolojisi alanı aşağıda bulunan dalların yeterliklerini kazandırmaya karşın eğitim ve öğretim verilen alandırRaylı Sistemler Teknolojisi alanı aşağı yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda zorunlu olan mesleki yeterlikleri kazanmış kaliteli meslek elemanları geliştirmek amaçlanmaktadır

Dal Programları:

Raylı Sistemler Cihaz,Raylı Sistemler ElektrikElektronik,Raylı Sistemler İşletme,Raylı Sistemler İnşaat

Uçak Bakım Alanı

Uçak Bakım alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya karşın eğitim ve öğretim bahşedilen alandırUçak Bakım alanı altında bulunan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda zorunlu olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli iş elemanları geliştirmek amaçlanmaktadır

Dal Programları:

Uçak Karoser Motor : Uçak karosermotor teknisyeninin sahip olduğu yeterlikleri kazandırmaya karşın eğitim ve öğretim bahşedilen daldır Uçak Bakım alanında uçak bakım ceset motor teknisyenliği mesleğinin yeterliklerine sahip iş elemanları geliştirmek amaçlanmaktadır

Uçak Elektroniği : Uçak elektronik teknisyeninin sahip olduğu yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldırUçak Bakım alanında uçak bakım elektronik teknisyenliği mesleğinin yeterliklerine sahip iş elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır *

858,461Konular
981,117Mesajlar
29,532Kullanıcılar
Üst Alt