iltasyazilim
FD Üye
Analı Kızlı Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı ılık su
*1 adet yumurta
*1 paket instant maya
*2 tatlı kaşığı tuz
*4 yemek kaşığı şeker
*Aldığı kadar un
İç harçı için ;
*3 orta boy patates
*Karabiber
*Kimyon
*1 orta boy soğan
*Tuz
*Pulbiber
*2 diş sarımsak
*Yarım yemek kaşığı domates salçası
Üzeri için ;
*Yumurta sarısı
*Haşhaş, Çörek Otu ( İsteğe Bağlı )
Analı Kızlı Poğaçası Tarifi Yapılışı Derin bir yoğurma kabına ılık su, ılık süt, maya ve şeker alınır karıştırılır Mayanın erimesi sağlanır
Ardından yağ, yumurta ve tuz eklenir ve tekrar karıştırılır
İyice karışıp maya eridikten sonra unu yavaş yavaş eklenir ( ben unu eleyerek ekledim ) ve yoğurulur
İyice yoğurduktan sonra ılık bir ortamda üzerini kapatarak mayalanmaya bırakılır
İç Harcı İçin;
Patatesler haşlanır haşlanırken soğan ince bir şekilde dilimlenir baharatlar eklenir sarımsak eklenir salçası da eklenir bir tavada pembeleşinceye kadar kavrulur daha sonra haşlanan patatesler ezilir püre haline getirilir iyice ezildikten sonra tavada kavurduğumuz soğanımız patatese eklenir iyice karıştırılır ve soğuması beklenir
İç harcı hazırladıktan sonra mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alınır içine hazırlanılan iç harcı eklenir daha sonra güzelce şekil verilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir ( yağlı kağıdınız yoksa eğer fırın tepsinizi biraz yağlamanızda yeterli olur poğaçalarım tepsiye yapışmadılar çünkü )
Daha sonra dizilen hamurların üzerine yumurtanın sarısı sürülür üzerine de isteğe bağlı susam, haşhaş, çörek otu eklenir biraz tepside bekletildikten sonra önceden ısıtılmış fırına atılır 190 derecede altı ve üzeri kızarana kadar pişirilir Yumşacık oluyorlar Afiyet Olsun
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı ılık su
*1 adet yumurta
*1 paket instant maya
*2 tatlı kaşığı tuz
*4 yemek kaşığı şeker
*Aldığı kadar un
İç harçı için ;
*3 orta boy patates
*Karabiber
*Kimyon
*1 orta boy soğan
*Tuz
*Pulbiber
*2 diş sarımsak
*Yarım yemek kaşığı domates salçası
Üzeri için ;
*Yumurta sarısı
*Haşhaş, Çörek Otu ( İsteğe Bağlı )
Analı Kızlı Poğaçası Tarifi Yapılışı Derin bir yoğurma kabına ılık su, ılık süt, maya ve şeker alınır karıştırılır Mayanın erimesi sağlanır
Ardından yağ, yumurta ve tuz eklenir ve tekrar karıştırılır
İyice karışıp maya eridikten sonra unu yavaş yavaş eklenir ( ben unu eleyerek ekledim ) ve yoğurulur
İyice yoğurduktan sonra ılık bir ortamda üzerini kapatarak mayalanmaya bırakılır
İç Harcı İçin;
Patatesler haşlanır haşlanırken soğan ince bir şekilde dilimlenir baharatlar eklenir sarımsak eklenir salçası da eklenir bir tavada pembeleşinceye kadar kavrulur daha sonra haşlanan patatesler ezilir püre haline getirilir iyice ezildikten sonra tavada kavurduğumuz soğanımız patatese eklenir iyice karıştırılır ve soğuması beklenir
İç harcı hazırladıktan sonra mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alınır içine hazırlanılan iç harcı eklenir daha sonra güzelce şekil verilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir ( yağlı kağıdınız yoksa eğer fırın tepsinizi biraz yağlamanızda yeterli olur poğaçalarım tepsiye yapışmadılar çünkü )
Daha sonra dizilen hamurların üzerine yumurtanın sarısı sürülür üzerine de isteğe bağlı susam, haşhaş, çörek otu eklenir biraz tepside bekletildikten sonra önceden ısıtılmış fırına atılır 190 derecede altı ve üzeri kızarana kadar pişirilir Yumşacık oluyorlar Afiyet Olsun