iltasyazilim
FD Üye
Analı Kızlı Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kg köftelik bulgur
*bir kase irmik
*bir kase kadar un
*1 yumurta
*tuz
İç malzeme;
*300 gr az yağlı kıyma
*34 tane kuru soğan
*tuz
*karabiber
*yaprak biberi
*biraz kimyon
*biber salçası
*margarin
Üzerine dökmek için;
*kuru nane
Analı Kızlı Tarifi Yapılışı Önce kıymayı tencereye koyup suyunu çekene kadar pişirelim
Yemeklik doğranmış soğanları ilave edip birlikte soğanlar ölene kadar kavuralım Salçasını baharatlarını tuzunu ilave edip pişirelim Soğumaya
bırakalım Arzuya göre biraz doğranmış maydanoz ilave edilebilir
Bulgur ve irmiği ılık suyla biraz ıslatalım 10 dakika kadar bekletip tuzunu atalım 1 yumurta kırıp kıvamını alana kadar yoğuralım Arada biraz suyla elimizi ıslatıp yoğurmaya devam edelim Un ilave edip tekrar yoğuralım Çatlamadan açılacak kıvamda olmalıdır Yumurta büyüklüğünde
parçalar alıp avuç içinde açalım ve içine kıymalı harcımızı koyup kapatalım
Bütün köfteler bu şekil de hazırlanır Ayrıca nohut büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlanır
Bir tencereye sıvı yağı ve küçük doğranmış soğanları koyup
biraz pişirelim, bir kaşık salça ve rendelenmiş domates ilave ederek tekrar biraz daha pişirelim Baharatlarını ilave edip 1, 5 litre kadar su koyalım ve kaynatalım Kaynayan salçalı suya nohut büyüklündeki yuvarlamaları ve nohutları atalım Yuvarlamalar yumuşayınca hazırlanan içli köfteleri içerisine koyalım İçli köfteler de pişince altını kapatıp nane ekleyelim Yalnız hemen yenmeyecekse içli köfteleri
çorbanın içinden alalım ayrı bir tabakta bekletelim Yoksa parçalanır Yeneceği zaman çorbayı ısıtınca son bir dakikada köftelerimizi tekrar tencereye koyabiliriz
*Yarım kg köftelik bulgur
*bir kase irmik
*bir kase kadar un
*1 yumurta
*tuz
İç malzeme;
*300 gr az yağlı kıyma
*34 tane kuru soğan
*tuz
*karabiber
*yaprak biberi
*biraz kimyon
*biber salçası
*margarin
Üzerine dökmek için;
*kuru nane
Analı Kızlı Tarifi Yapılışı Önce kıymayı tencereye koyup suyunu çekene kadar pişirelim
Yemeklik doğranmış soğanları ilave edip birlikte soğanlar ölene kadar kavuralım Salçasını baharatlarını tuzunu ilave edip pişirelim Soğumaya
bırakalım Arzuya göre biraz doğranmış maydanoz ilave edilebilir
Bulgur ve irmiği ılık suyla biraz ıslatalım 10 dakika kadar bekletip tuzunu atalım 1 yumurta kırıp kıvamını alana kadar yoğuralım Arada biraz suyla elimizi ıslatıp yoğurmaya devam edelim Un ilave edip tekrar yoğuralım Çatlamadan açılacak kıvamda olmalıdır Yumurta büyüklüğünde
parçalar alıp avuç içinde açalım ve içine kıymalı harcımızı koyup kapatalım
Bütün köfteler bu şekil de hazırlanır Ayrıca nohut büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlanır
Bir tencereye sıvı yağı ve küçük doğranmış soğanları koyup
biraz pişirelim, bir kaşık salça ve rendelenmiş domates ilave ederek tekrar biraz daha pişirelim Baharatlarını ilave edip 1, 5 litre kadar su koyalım ve kaynatalım Kaynayan salçalı suya nohut büyüklündeki yuvarlamaları ve nohutları atalım Yuvarlamalar yumuşayınca hazırlanan içli köfteleri içerisine koyalım İçli köfteler de pişince altını kapatıp nane ekleyelim Yalnız hemen yenmeyecekse içli köfteleri
çorbanın içinden alalım ayrı bir tabakta bekletelim Yoksa parçalanır Yeneceği zaman çorbayı ısıtınca son bir dakikada köftelerimizi tekrar tencereye koyabiliriz