iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
Hamur:
1,5 çay bardağı su
25 g margarin
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 çay bardağı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yumurta
Yarım poşet Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu
Krema:
1 poşet Dr Oetker Çikolatalı Krem Şanti
1,5 çay bardağı ananas suyu (konserve)
5 dilim ananas (konserve)
20 g bitter çikolata
Hazırlanışı:
Hamur: Su, margarin ve şekeri kaynatın Un ve nişastayı kaynayan karışıma bir seferde ekleyin ve oluşan hamuru 1 dakika süre ile karıştırarak pişirin Hamur soğuduktan sonra yumurtaları ve yarım poşet hamur kabartma tozunu ilave edin Mikserle pürüzsüz bir yapı oluşuncaya kadar çırpın Bu hamuru krema torbasına doldurun Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde toplar sıkın ve pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 2030 dakika
Soğutup ortalarından keserek ikiye ayırın
Krema: Çikolatalı krem şantiyi 1,5 çay bardağı soğuk ananas suyu ile 23 dakika çırpın Krema torbasına doldurup bezelerin içine sıkın Ananasları uygun şekilde kesip üzerlerine batırın
Çikolatayı benmari usuli eritip ananasların üzerinde ince şeritler halinde gezdirin
Hamur:
1,5 çay bardağı su
25 g margarin
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 çay bardağı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yumurta
Yarım poşet Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu
Krema:
1 poşet Dr Oetker Çikolatalı Krem Şanti
1,5 çay bardağı ananas suyu (konserve)
5 dilim ananas (konserve)
20 g bitter çikolata
Hazırlanışı:
Hamur: Su, margarin ve şekeri kaynatın Un ve nişastayı kaynayan karışıma bir seferde ekleyin ve oluşan hamuru 1 dakika süre ile karıştırarak pişirin Hamur soğuduktan sonra yumurtaları ve yarım poşet hamur kabartma tozunu ilave edin Mikserle pürüzsüz bir yapı oluşuncaya kadar çırpın Bu hamuru krema torbasına doldurun Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde toplar sıkın ve pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 200°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 2030 dakika
Soğutup ortalarından keserek ikiye ayırın
Krema: Çikolatalı krem şantiyi 1,5 çay bardağı soğuk ananas suyu ile 23 dakika çırpın Krema torbasına doldurup bezelerin içine sıkın Ananasları uygun şekilde kesip üzerlerine batırın
Çikolatayı benmari usuli eritip ananasların üzerinde ince şeritler halinde gezdirin