iltasyazilim
FD Üye
(ANANASLI MUZ EZMESİ)
MALZEME:
Muz (Olgun, soyulmuş) 8 adet
Hindistancevizi (Rendesi) 7 çorba kaşığı
Toz şeker 3 çorba kaşığı
Portakal suyu (Süzülmüş) 1 portakaldan
Koyu krema 1 bardak
Ananas 4 dilim
YAPILIŞI:
Bir çatalla muzları iyice ezin 3 çorba kaşığı hindistancevizi rendesini portakal suyu, toz şeker ve koyu kremayla karıştırın Ananas dilimlerini ya bir kayık tabağına sıralayın ya da tek tabaklara yerleştirin Krema karışımı ile ezilmiş muzu karıştırıp ananas dilimlerinin üzerine dökün Soğuması için buz dolabına koyun Bu arada, bir tepsiyi kızdırın ve geri kalan hindistancevizini tepsiye atıp arada sırada çalkalayarak koyulaşıncaya kadar kavurun Hindistancevizi soğuduktan sonra, buzdolabına koyduğunuz ananas dilimlerinin üzerine serpin ve servis yapın
MALZEME:
Muz (Olgun, soyulmuş) 8 adet
Hindistancevizi (Rendesi) 7 çorba kaşığı
Toz şeker 3 çorba kaşığı
Portakal suyu (Süzülmüş) 1 portakaldan
Koyu krema 1 bardak
Ananas 4 dilim
YAPILIŞI:
Bir çatalla muzları iyice ezin 3 çorba kaşığı hindistancevizi rendesini portakal suyu, toz şeker ve koyu kremayla karıştırın Ananas dilimlerini ya bir kayık tabağına sıralayın ya da tek tabaklara yerleştirin Krema karışımı ile ezilmiş muzu karıştırıp ananas dilimlerinin üzerine dökün Soğuması için buz dolabına koyun Bu arada, bir tepsiyi kızdırın ve geri kalan hindistancevizini tepsiye atıp arada sırada çalkalayarak koyulaşıncaya kadar kavurun Hindistancevizi soğuduktan sonra, buzdolabına koyduğunuz ananas dilimlerinin üzerine serpin ve servis yapın