Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ananaslı Parfe

Ananaslı Parfe

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Malzemeler :
• Sıvı Şanti (çırpılmış) 1000 g
• Ananas püresi 600 g
• İtalyan marengası 250 g
• Pandispanya patı 2 adet

İtalyan Marengası İçin:

• Toz şeker 1000 g
• Su 375 g
• Yumurta beyazı 480 g

Hazırlanışı :
İtalyan marengası için toz şeker ve su 125°C’de kaynatılır Hazırlanan şurup kabartılmış yumurta beyazının içersine ağır ağır boşaltılır ve mikserde orta hızda 15 dakika çırpılır

Bir kap içersinde İtalyan marengası ile ananas püresi karıştırılır ve içersine çırpılmış şanti ilave edilir

Bombe kalıbın yarısına kadar yapılan karışım konulur Daha sonra 1 cm kalınlığında pandispanya konulup şekerli su (şurup) ile ıslatılır

Kalan karışım ile kalıbın tamamı doldurulur ve en üstü ince kesilmiş bir adet pandispanya patı ile kapatılır

1014°C’de 56 saat dondurulur Kalıp sıcak suya batırılıp servis tabağına ters yüz edilir Çırpılmış şanti ile süslemesi yapılır
 
858,496Konular
981,672Mesajlar
29,758Kullanıcılar
yurhıgvSon üye
Üst Alt