iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
1 adet orta boy tavuk
4 yemek kaşığı ayçiçek yağ
1 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı (konserve) ananas suyu
2 yemek kaşığı sarı üzüm
2 yemek kaşığı rom
2 adet domates
1 adet portakal
1 yemek kaşığı tereyağ
kırmızı biber
tuz
HAZIRLANIŞI
Tavuğu iri parçalara bölün, limon suyu, ananas suyu ve biraz tuz içerisinde 60 dakika kadar bekletin Biraz yağ kızdırın ve tavuk parçalarını hafifçe kızartın Üzüm, rom,doğranmış domatesler, tuz ve kırmızı biberi ilave edip karıştırın Tencerenin kapağını kapalı tutarak, 1520 dakika kadar hafif ateş üzerinde pişirin Tavuk pişerken diğer tarafta küp küp doğradığınız ananas parçalarını galeta ununa batırıp tereyağında kızartın
Büyük bir tabağa safranlı pilav koyup, yayın Üzerine pişmiş tavuk parçalarını dizip, sosu dökün Ananas ve portakal dilimleri ile süsleyip servis yapın
1 adet orta boy tavuk
4 yemek kaşığı ayçiçek yağ
1 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı (konserve) ananas suyu
2 yemek kaşığı sarı üzüm
2 yemek kaşığı rom
2 adet domates
1 adet portakal
1 yemek kaşığı tereyağ
kırmızı biber
tuz
HAZIRLANIŞI
Tavuğu iri parçalara bölün, limon suyu, ananas suyu ve biraz tuz içerisinde 60 dakika kadar bekletin Biraz yağ kızdırın ve tavuk parçalarını hafifçe kızartın Üzüm, rom,doğranmış domatesler, tuz ve kırmızı biberi ilave edip karıştırın Tencerenin kapağını kapalı tutarak, 1520 dakika kadar hafif ateş üzerinde pişirin Tavuk pişerken diğer tarafta küp küp doğradığınız ananas parçalarını galeta ununa batırıp tereyağında kızartın
Büyük bir tabağa safranlı pilav koyup, yayın Üzerine pişmiş tavuk parçalarını dizip, sosu dökün Ananas ve portakal dilimleri ile süsleyip servis yapın