Anaokulunda birincil gün stresi nasıl atlatılır? Anaokulunda ilk gün stresi nasıl atlatılır kreş anaokuluna baslayan cocuklar ilk gun anaokulunda ilk gun neler yapilmali nasil alistirilmali konulari burada melekler Merhaba , Anaokulunda birincil gün stresi nasıl atlatılır konusunu sizlerle paylasip bu deneyimi yasayacak olan ailelere yardimci almak istedim, Gunumuzde daha da yayginlasmaya baslayan çocuk yuvası, imkani olan tum aileler icin cok buyuk onem tasimaktadir, keza cocuklarinin okul oncesi egitimi icin, hem kisiliklerinin ve zekalarinin gelismesi icin hemde anne ve babalarin bu sayede ailevi diger islerini halletmede süre kazanmasi acisindan cok onemli suphesizBen fransada yasiyorum ve burada tum cocuklar 3 yasina kazanç gelmez zorunlu kres ve anaokulu egitimi almak zorunda, tabiki burada cocuklarin egitimi icin dogar dogmaz tum fiziki imkanlari devlet karsiliyor, lakin artik Turkiyede' de kres ve kreş ozel tekelinden yavas yavas cikmakla birlikte devlet okullarinda daha yerinde ucretlerle kreş egitimi mumkun olmaya basladiFakat anaokulu secerken nelere uyarı edilmeli oncesinden ogrenip buna gore hareket etmekte avantaj var meleklerim Yapilan arastirmalarda anaokula yeni baslayan tum cocuklarda ayni tarz kaygilarin oldugu ortaya cikmistir, bunlarin en onemlileri; Evimize ne değin uzaklıktayım? Annem beni alacak mı? Bu çocukları tanımıyorum İhtiyaçlarımı kime söyleyeceğim, yardım ederler mi? Konut kuralsız bir yerdi Her şeyi kuralla yapacak elde etmek can sıkıcı 1548755856 1548755856 anaokulundailkgunstresinasilatlatilir5c502398c1308anaokulundailkgunstresinasilatlatilir5c502398c1308 anaokulundailkgunstresinasilatlatilir5c502398c1308 Çocuk, bu soruların cevaplarını yaşayarak öğreneceği için kaygıları da yüksek olmaktadır Birincil gün okulda 1–2 saat kalmak, annenin onu ne vakit alacağını saat üzerinden göstermesi, öğretmenle tanıştırıp, nasıl yardımlar isteyeceğini anlatması çıkacak sorunları azaltabilmektedir Ilk birkaç gün çocuğun görebileceği bir yerde oturup oradan ayrılmamak da faydalı olabilmektedirÇocuğa pervasız elde etmek ya da fazla derecede ilgi göstermek çocuğun hissi ve bilişsel gelişimini geciktirmekle birlikte öğrenme ve uyum sorunlarını yaşamasını mecburi kılmaktadır Görev sorumluluğu kazandırılmalı Her anne baba çocuklarının ödevleri ile ilgilenmelidir Çünkü onların sorunlarına yardım etmek, beraber sorunların üstesinden varmak çocukların hoşlarına gitmektedir Ödevlerinde anlamadıkları yerlerde destek isteyebilecekleri söylenmeli, yol belirten birey olunmalıdır Okula başlanılan birincil birkaç hafta, okuldan evde yapılması için herhangi bir tayin verilip verilmediği sorulmalıdır Oysa ödevi yapması için ısrarcı olunmamalıdır Yapmadan gittiği takdirde öğretmenine nedenlerini kendisi anlatmalıdır Çocuk okuldan geldiği ilk 2 saat içinde ödevlerini tamamlamalıdır Daha önce okula gitmemiş bir çocuk için 10 günü aşan ve hiç azalmayan ahenk sorunları varsa anaokuluna gitme durdurulmalıdır Çünkü çocuk okula gitmek için hemen şimdi hazır değildir Daha önce anaokuluna gitmiş çocuklarda uzun tatil ardından okula dönüş şiddet olabilir ama mektep tanıdıkları bir yer olduğu için, burada yaşanan kaygı daha kısa sürede atlatılabilmektedir Taviz vermeden eski düzeni içinde çocuğun anaokuluna gidip gelmesi sağlanmalı ve çocuğun evde kalmasına müsade verilmemelidir