iltasyazilim
FD Üye
Anasonlu Gevrek Dilimler Tarifi:
Anasonlu Gevrek Dilimler nasıl yapılır
Malzemeler
150 gr tereyağı
1,5 su bardağı toz şeker
3 tane yumurta
2 tatil kaşığı anason
2 tane limonun rendelenmiş kabuğu
450 gram un (4 su bardağı)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Anasonlu Gevrek Dilimler Tarifi:
*Oda sıcaklığına yakın bir sıcaklıkta yumuşamış tereyağı ile toz şekeri bir tabağa koyup krema kıvamına gelene dek karıştıralım Yumurta, limon kabukları ve havanda dövmüş olduğumuz anasonu da ek edip adamakıllı karıştıralım Un ve kabartma tozunu katıp ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım
*Fırınıda 170 dereceye ayarlayalım Hamurumuzu tezgâhımızın üzerine yuvarlayarak ekmek somunu şeklinde uzatalım ve streç filme iyice sarıp buzdolabında on beş dakika bekletelim
*Hamuru dolaptan alarak bir cm kalınlığında dilimleyelim Yağlanmış yada yağlı kâğıdı fırın tepsisine serip dilimlemış olduğumuz hamuru dizip 2025 dakika pişirelim Soğuduktan sonrada servis yapalım
Anekdot: Bu kurabiyeleri kapalı sırça kavanoz içinde 4 gün süreyle taze olarak saklayabiliriz *
Anasonlu Gevrek Dilimler nasıl yapılır
Malzemeler
150 gr tereyağı
1,5 su bardağı toz şeker
3 tane yumurta
2 tatil kaşığı anason
2 tane limonun rendelenmiş kabuğu
450 gram un (4 su bardağı)
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Anasonlu Gevrek Dilimler Tarifi:
*Oda sıcaklığına yakın bir sıcaklıkta yumuşamış tereyağı ile toz şekeri bir tabağa koyup krema kıvamına gelene dek karıştıralım Yumurta, limon kabukları ve havanda dövmüş olduğumuz anasonu da ek edip adamakıllı karıştıralım Un ve kabartma tozunu katıp ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım
*Fırınıda 170 dereceye ayarlayalım Hamurumuzu tezgâhımızın üzerine yuvarlayarak ekmek somunu şeklinde uzatalım ve streç filme iyice sarıp buzdolabında on beş dakika bekletelim
*Hamuru dolaptan alarak bir cm kalınlığında dilimleyelim Yağlanmış yada yağlı kâğıdı fırın tepsisine serip dilimlemış olduğumuz hamuru dizip 2025 dakika pişirelim Soğuduktan sonrada servis yapalım
Anekdot: Bu kurabiyeleri kapalı sırça kavanoz içinde 4 gün süreyle taze olarak saklayabiliriz *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.