iltasyazilim
FD Üye
Ançüezli & Kaparili Közlenmiş Biber
Malzemeler: 6 Adet Kırmızı Çan Biber 6 Adet Sarı Çan Biber 3 Diş Sarımsak 1 Çay Bardağı Kapari 105 Gram Ançüez 1 Avuç Fesleğen Yeteri kadar Öğütülmüş Tane Karabiber Yeteri kadar Zeytin Yağı Yapılışı:
Biberleri yıkayın ve bıçakla birkaç yerinden delin
Elektrikli ızgarada, fırında ya da ocağın üzerinde bütün derisi kapkara olana kadar közleyin ve plastik bir torbaya koyup birkaç dakika bekleyin Bu işlem derisinin çabuk soyulmasını sağlar
Biberleri soyduktan sonra içini temizleyin ve ince bir şekilde dilimleyin
Üzerine sarımsağı, kaparileri, ançuezi, fesleğeni, karabiberi ve sızma zeytinyağını ekleyin ve hepsi birbirini özümseyene kadar birkaç dakika bekleyin
Ekmekleri dilimleyin ve ızgarada kızartın Üzerine biberlerden koyarak servis yapın
Malzemeler: 6 Adet Kırmızı Çan Biber 6 Adet Sarı Çan Biber 3 Diş Sarımsak 1 Çay Bardağı Kapari 105 Gram Ançüez 1 Avuç Fesleğen Yeteri kadar Öğütülmüş Tane Karabiber Yeteri kadar Zeytin Yağı Yapılışı:
Biberleri yıkayın ve bıçakla birkaç yerinden delin
Elektrikli ızgarada, fırında ya da ocağın üzerinde bütün derisi kapkara olana kadar közleyin ve plastik bir torbaya koyup birkaç dakika bekleyin Bu işlem derisinin çabuk soyulmasını sağlar
Biberleri soyduktan sonra içini temizleyin ve ince bir şekilde dilimleyin
Üzerine sarımsağı, kaparileri, ançuezi, fesleğeni, karabiberi ve sızma zeytinyağını ekleyin ve hepsi birbirini özümseyene kadar birkaç dakika bekleyin
Ekmekleri dilimleyin ve ızgarada kızartın Üzerine biberlerden koyarak servis yapın