iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
4 adet an, 150 gr tereyağı, 400 gr levrek filetosu, 3 yemek kaşığı yeşil limon suyu, 4 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı beyaz şarap, 1 tatlı kaşığı rendelenmiş yeşil limon kabuğu, tuz, beyaz karabiber
Yapılışı
Ani temizleyip yıkayın Bir fırın kabını 30 gr tereyağı ile yağlayınAnleri boyuna 3 parçaya kesin, keserken her parçada birer kök kalmasına dikkat edin Sonra da kaba dizin Levrek filetolarını dilimleyip anlerin üzerine yerleştirin Tuz ve karabiber ile tatlandırıp, üzerine limon suyu gezdirin Önceden 220 derece ısıtılmış fırında 1012 dakika pişirin Kalan tereyağını biraz eritip soğumaya bırakın Yumurta sarısı, kalan limon suyu ve şarap ile bir tencereye koyup karıştırın Kısık ateşte tereyağını ilave edin Krema kıvamında bir sos oluşana kadar karıştırın Limon kabuğu, tuz ve karabiber ilave edip balıkla birlikte servis yapın
4 adet an, 150 gr tereyağı, 400 gr levrek filetosu, 3 yemek kaşığı yeşil limon suyu, 4 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı beyaz şarap, 1 tatlı kaşığı rendelenmiş yeşil limon kabuğu, tuz, beyaz karabiber
Yapılışı
Ani temizleyip yıkayın Bir fırın kabını 30 gr tereyağı ile yağlayınAnleri boyuna 3 parçaya kesin, keserken her parçada birer kök kalmasına dikkat edin Sonra da kaba dizin Levrek filetolarını dilimleyip anlerin üzerine yerleştirin Tuz ve karabiber ile tatlandırıp, üzerine limon suyu gezdirin Önceden 220 derece ısıtılmış fırında 1012 dakika pişirin Kalan tereyağını biraz eritip soğumaya bırakın Yumurta sarısı, kalan limon suyu ve şarap ile bir tencereye koyup karıştırın Kısık ateşte tereyağını ilave edin Krema kıvamında bir sos oluşana kadar karıştırın Limon kabuğu, tuz ve karabiber ilave edip balıkla birlikte servis yapın