Andrew Lahte Fonunu Kapatıyor ABD Californiya merkezli Lahde Capital’in kurucusu olan ve riskli ürünlerde en fazla kazanan yatırımcılar aralarında yer alan Andrew Lahde, fonunu kapatma kararı aldı Ayrılırken yatırımcılarına bir veda mektubu bırakan Lahde, bu mektubunda bankacıları idiot (geri zekalı) olmakla suçladı Bu bankacıların çocuklarının kolej masraflarını ödeyebilen aristokrat ailelerden çıktığını açıklayan Lahde Karşılıklı iddialaştığım idiotlar, Yale’de üniversite okuyup Harvard’da master yapmıştı Ama sonunda kazanan hep ben oldumdiye yazdı Tanrı Amerika’yı korusun Finansal kurumların yatırımlarının tersine yaptığı tahminlerle belli ve bu yolla geçtiğimiz iki yılda milyonlarca dolar kazanan Lahde mektubunda, şu anda kazandıklarını harcamak için oyuna veda ettiğini anlattı Lahde, veda sözlerine şöyle devam etti: Ben bu işte para için vardım Aldığı eğitimi haketmeyenler ya da iyi bir eğitim almış gibi görünenler doğruca iyi kazandım Tahminlerinin tam tersine iddiaya girdiklerim, AIG’de Bear Stearns’de ve Lehman Brothers’da yöneticiydiler Tanrı Amerika’yı korusun Asiller örneği tavırları ile tanıdıklarımın karşı tahminler yürütmeseydim, bu kadar varlıklı olamazdım Bundan Böyle yalnızca kendi paramla oynayacağım Tüm hedge fon yöneticilerine de Blackberry’lerini kenara atıp hayatın tadını çıkarmalarını öneriyorum Yüzde 870 kazandı Krizi evvelden varsayım edip ona kadar hitabe bölge Hedge Fon yöneticilerinden olan Lahde, geçtiğimiz yıl badece bir fonundan yüzde 870 kazandı Göreve veda ederken de, Hiçbirinin önemi yok Microsoft CEO’su Steve Ballmer da, SAC CapitaL CEO’su Steven Cohen de Oracle CEO’su Larry Ellison da 50 yıl daha sonra en ince ayrıntısına kadar unutulacakdedi Hurriyetcom