Android 12, 18-20 Mayıs tarihleri ortasında düzenlenecek olan Google I/O 2021 etkinliğinde resmi olarak tanıtılacak. Google’ın aktifliğine sayılı saatler kalmışken, Android 12 tanıtım görüntüsü sızdırıldı. Front Page Tech‘ten Jon Prosser aracılığıyla sızdırılan tanıtım görüntüsüyle birlikte, Google’ın Android 12 güncellemesi ile arayüz konusunda nasıl bir revizyona imza atacağı gözler önüne serildi.
Son Android sürümleri arayüz tasarımı konusunda pek bir yeniliğe sahip değildi. Yeni Android güncellemesi ile bu durumu tam aksine çevirmeyi planlayan teknoloji devinin, yeni sürümle arayüz dizaynında kapsamlı değişikliklere gideceğini görüyoruz.
Bildiğiniz üzere Google, Android arayüzündeki en büyük değişikliği Android 5.0 ile birlikte yapmıştı. Bu sürümle Materyal Tasarım lisanına geçiş yapan şirket, yaklaşık 7 yıldır bu tasarım lisanı üzerinde birtakım düzenlemelere imza atarak yeni sürümleri piyasaya sürüyordu.
Artık de Android 12’yle orijinal bir tasarım lisanına geçiş yapacak olan şirketin widget dizaynlarından uygulama içi ikonlara kadar birçok ayrıntısı tekrar elden geçirdiği tabir ediliyor. Yeni tasarım hakkında paylaşılan görselleri incelediğimizde, bizleri daha yuvarlak yanılgılara sahip bir arayüz karşılıyor. Yeni arayüz dizaynının genel manada şık ve minimalist bir görünüme sahip olduğunu söyleyebiliriz.
Bunun dışında tekrar tıpkı raporda bildirim kısmında yapılacak olan değişikliklere de kısaca değiniliyor. Yeni işletim sistemiyle bildirim ekranının da rahatlıkla özelleştirilebileceği söyleniyor. Ayrıyeten yeni işletim sisteminde klavye tasarımı da baştan aşağıya yenileniyor. Bununla birlikte yeni sistem animasyonları da sızdırılan tanıtım görüntüsünde göze çarpıyor.
Alışılmış, tüm bu yenilikler bunlarla da hudutlu değil. Jon Prosser, yeni işletim sisteminde yerleşik tema dayanağına de yer verileceğini söz ediyor. Bu da kullanıcıların işletim sistemini kendi şahsî zevklerine nazaran rahatlıkla kişiselleştirebileceği manasına geliyor.
Amazon'da Tanınan Eserler (Reklam)
LEGO Duplo Town Çiftlik Traktörü Ve Hayvan Bakımı 10950 Küçük Çocuklar İçin Oyuncak Traktör Ve 2 Koyun içeren Yaratıcı Bir Oyun Seti (27 Parça)
Sürmek için bir traktör ve beslenecek koyunlarla LEGO Duplo Town Çiftlik Traktörü ve Hayvan Bakımı (10950), araçları ve hayvanları seven çocuklar için yaratıcı oyunları ve okul öncesi öğrenmeyi teşvik eder Çekilen römorklu bir traktör, küçük çocuklar... Devamı
(as of 17 Mayıs 2021 - More infoProduct prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on [relevant Amazon Site(s), as applicable] at the time of purchase will apply to the purchase of this product.)
Tefal Titanyum 1X DaybyDayOne Tava, Difüzyon Tabanlı, 20 cm, 2100117536
Yapışmaz titanyum kaplama 100% inançlı yapışmaz kaplama Thermo-Signal Difüzyon taban İndüksiyon hariç tüm ocaklarla uyumludur
(as of 17 Mayıs 2021 - More infoProduct prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on [relevant Amazon Site(s), as applicable] at the time of purchase will apply to the purchase of this product.)
Nerf Üstün Soaker Barracuda
Barracuda ile kesintisiz bir su savaşı seni bekliyor! Çift namludan aralıksız su fışkırt Su tankı 1 litre kapasiteye sahip Kahkaha dolu bir cümbüş Hasbro kalitesi ve garantisi ile sizlerle!