Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Android 12'den Yeni Haber: Paylaşım Ekranı "Resmileşiyor"

Android 12'den Yeni Haber: Paylaşım Ekranı "Resmileşiyor"
0
65

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
android-12-yeni-haber-paylasim-ekrani-resmilesiyor.jpg

Android 12 Android Sharesheet, Android işletim sistemindeki paylaşım ekranı olarak da biliniyor. Bu ekran özellikle 3'üncü parti uygulamalarında rastladığımız paylaşım sayfalarında birbirinden farklılık gösteriyor ve bu da Android işletim sisteminin kullanıcı arayüzü tutarlılığı konusunda olumsuz bir profil çizmesine sebep oluyordu. Neyse ki sonunda Android 12 ile bu sorun ortadan kaldırılıyor.

Android Sharesheet Nedir?

Android Sharesheet, bir uygulamadaki "paylaş" düğmesine bastığınızda alttan çıkan ve tüm olası paylaşım kanalları ve seçeneklerini listeleyen bir menü ekranıdır. Kullanıcılar bu ekran üzerinde WhatsApp'tan Facebook'a, YouTube'dan Linkedin'e kadar pek çok sosyal medya kanalını görebilir ve ilgili paylaşım öğesini, bunlardan birine direkt olarak gönderebilirler.

Android 12 ile Artık Düzeltiliyor

Google tarafından yapılan açıklamaya göre bu sorun Android 12 işe düzeltilecek. Google, konuyla ilgili  olarak yaptığı açıklamada, "Uygulamaların paylaşım diyaloğunu değiştirmesine izin vermeyi asla amaçlamamıştık." derken, Android 12 ile beraber tüm uygulamaların paylaşım ekranını resmi bir tabloya dönüştürecek.

Similar threads

Google, Android 12 ile kullanıcılara çok daha stabil bir işletim sistemi sunmanın peşinde. Bu anlamda yeni işletim sistemi, paylaşım ekranı için yeni bir düzenlemeye gitti. Android paylaşım ekranı, sosyal medya uygulamaları üzerinde paylaşım yapıldığında devreye giriyor. Son gelen bilgilere...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Google, I/O geliştirici etkinliğinde Android 12'nin yayımıyla ilgili yeni ayrıntılar sundu. Şirket, geçtiğimiz hafta bir videoda da fark edilmiş olan bazı önemli kullanıcı arayüzü değişikliklerini duyurdu. Android 12, Google'ın Material You adını verdiği yeni bir UI diliyle gelecek ve odak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Chrome sekmeleri, platforma bağlı olarak farklı formlarda düzenlenebiliyor. Masaüstünde, sekmeleri bir yahut daha fazla pencerede kümelere ayırabiliyor ve akabinde işletim sisteminin pencere yöneticisini kullanarak tekrar düzenleyebiliyoruz. Android’de ise sekmeleri kümelere yerleştirebiliyoruz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
Samsung kullanıcıları, 2016'dan beri kayan ekran görüntüsü alma özelliğini kullanıyor. Bu özellik, ilk kez Galaxy S7 ile tanıtılmıştı. Tam 5 yıl sonra Google da, bu özelliği Android 12 ile beraber tüm cep telefonu kullanıcılarının kullanımına sunuyor. Ancak görülen o ki, Google'ın kayan ekran...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Google; Tensor işlemci, OLED ekran, 5G gibi özelliklerle donattığı Pixel 6 serisini 19 Ekim’de tanıttı. Akıllı telefonlar ile kullanıcıların hayatına, Material You tasarım diline sahip Android 12 işletim sistemi resmen girdi. Şirket şu ana kadar Fotoğraflar, YouTube Music, Sesler gibi sık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
858,496Konular
981,803Mesajlar
29,873Kullanıcılar
Üst Alt