Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Android İşletim Sisteminin Faydaları

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58

Android hakkında biraz data verecek olursak Android işletim sistemi günümüzde epeyce avantajları olan bir sistem haline gelmiştir ve çok tercih edilen konumunu da almış bulunmaktadır Peki, Android sistemi nedir nasıldır buna değinelim Android Google ve bağımsızlık yazılım topluluğu kadar geliştirilen Linux tabanlı mobil aygıt ve cep telefonları için geliştirilmekte olan özgürlük ve ücretsiz bir mobil işletim sistemidir diyebiliriz Küçük fakat fazla manâlı kısmının Google kadar kodları kapalıdır Google bu kısmın kendisi dışından başkası göre ulaşılmasını istememektedir Google tarafından ücretsiz olma sebebi ise sistemin daha tez ve süratli gelişmesi çoğu popüler marka kadar kullanılması ve bu sayede reklamlarının da daha artı kişiye ulaşmasını sağlamaktır Google bir firmasıdır ve bu şekilde reklamlar yaparak para kazanmaktadır Android işletim sistemi üzerinde çalışan Google play marketteki uygulamaları üzerinde aldığı reklamları yayınlamaktadır Bu şekilde de daha fazlasını kazanır Android cihazların fonksiyonelliğini genişleten uygulamalar yazan geniş bir geliştirici kitle grubuna sahiptir Android içinde takriben 1 milyondan fazla tatbik bulunmaktadır Geliştiriciler ise aygıtı başlangıçta Google ’nın Java Kütüphanesi aracılığı ile kontrol edip Java dilinde yazmışlardır Open handest aliance androdidi kurduğunu duyurduktan sonradan peşinde 34 adet teçhizat yazılım ve Telekom şirketleri mobil cihazlar için telif hakkı olmayan bir işletim sisteminin teknolojiyi geliştirmede katkısı olacağı beyanında bulunmuşlardır Androdi sistemi dediğimiz bu sistem Linux çekirdeği üstüne yapı edilmiş bir mobil işletim sistemidir Bu sistem ise ara tabaka yazılımı kütüphaneler dili ile yazılmıştır Google ’nın gayet güvendiği bu sistem hakkında kullanıcıları işletim sisteminde hatalar bulması durumunda Google göre para ödülü verilerek ödüllendirilmektedir Android telefon kullanıcı sayısı da günümüzde epeyce çoğaltma göstermektedir Peki, Android telefonların avantajları nelerdir buna değinelim Android telefonlar ilk kez öteki telefonlara kadar işletim sistemi epeyce hızlıdır Ve Android sitemde kişiselleştirme şansı da oldukça mümkündür Telefonunuzu görüşmeler açık havada cep bilgisayarı olarak da kullanmak istiyorsanız örneğin pdf okuma mesela word excel örneğin mail kutusuna görmek gibi durumlarda Android gayet kullanışlıdır *

858,496Konular
982,163Mesajlar
30,105Kullanıcılar
jactellerSon üye
Üst Alt