Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Android Q ile Birlikte Ekran Dikkati Özelliği Geliyor

Android Q ile Birlikte Ekran Dikkati Özelliği Geliyor
0
117

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
68

Android Q, dördüncü betasıyla birlikte işletim sistemine birçok yeni özellik ekledi. Google, Android Q’nun üçüncü betasında “Adaptif uyku” (Adaptive Sleep) ismini verdiği özelliğini, dördüncü betayla birlikte ismini “Ekran dikkati” (Screen Attention) verdi.

e83c4310eb61f4af7682adfdf8fbef3133cd0969.jpeg

Ekran dikkati özelliği, kullanıcının kullandığı vade içerisinde ekranın kararmasını ya da kapanmasını önleyen bir fonksiyon. Yani bu özellik sayesinde telefonunuzdan uzun bir pasajı okurken, tam metnin ortasında dikkatinizi dağıtacak formda ekranınız kapanmayacak.

Doğal bu türlü bir özellik kullanıcıların akıllarına birinci olarak kameradan izlenildiğini getirse de burada bir saklılık bileşeni bulunuyor. Yani ekranın kapanmaması için kullanılan kamera sensörünün kaydettiği olgular cihazınızda depolanmayacak ya da Google’a gönderilmeyecek.

Android işletim sisteminin yeni sürümüyle birlikte gelecek olan bu özellik Ayarlar > Ekran > Ekran Dikkati sekmesinde bölge alacak. Bu mahsusen ilgili daha geniş bir bilgiyi Android Q yayınlanmaya başladığında öğrenebiliriz.

Similar threads

Google, Android Q işletim sistemi ile birlikte daha iyi bir kullanıcı deneyimi için onlarca yeni özelliği kullanıma sunacak. Uzun bir süredir telefon üreticilerinin kullanıcılara sunduğu bazı özellikler Android Q ile standart hale gelecek. Bugüne kadar Samsung tarafından akıllı bekleme olarak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Google’ın beta aşamasında kullanıcılarına sunduğu Android Q özellikleri her geçen gün çoğalıyor. Android Q’nun beşinci beta testi yayınlanmak üzereyken Android geliştiricileri de Reddit üzerinden gerçekleştirdikleri etkinlikte birçok açıklamada bulundular. İşletim sisteminin yeni beta sürümüyle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Google’ın yaz sonunda Android Q’yu kullanıcılara sunması beklenirken, şimdiye kadar geliştirilen özellikler de Android Q beta 5 ile ortaya çıktı. Fakat görünüşe göre Android Q iOS’e oldukça benzeyecek. Yeni Android Q beta 5 iOS benzeri özellikler taşıyor! Google’ın yaz sonunda piyasaya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Google, yeni işletim sistemi Android Q ile ilgili çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Geliştiriciler tarafından yayımlanan son rapor ise Android Q'nun 5. beta sürümünde yeni bir hareket özelliği kullanılacağını belirtiliyor. Akıllı telefon üreticileri tarafından tercih edilen ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
122
Android Q tam sürümünün bu sonbaharda çıkması bekleniyor. Ancak henüz Android Q’nun tam sürümü dahi çıkmamışken, bir sonraki Android sürümü olan Android R ile ilgili bilgileri gelmeye devam ediyor. Şimdi, işletim sistemi ile gelecek önemli bir özellik, Android Mühendislik Sorumlusu Başkan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
858,461Konular
981,110Mesajlar
29,529Kullanıcılar
peaceSon üye
Üst Alt