iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
2 su bardağı dolusu çiğ karides (dondurulmuş ya da taze de olabilir ama küçük boylarını tercih edin)
4 dilim kepekli veya çavdar unlu ekmek
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım demet maydanoz (çok ince kıyılmış)
Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
Varsa: 3 yemek kaşığı beyaz şarap
HAZIRLANIŞI
Öncelikle fırına dayanıklı 2025 cm çapında yuvarlak ya da küçük boy bir fırın kabının altını hafifçe yağlayalım ve donmuş ya da taze karidesleri dizelim Varsa beyaz şarabı karideslerin üzerine gezdirelim
Öte yandan çavdarlı ya da kepekli ekmeğin kabuk kısımlarını çıkardıktan sonra, elimizle ekmekleri un gibi ufalayıp, karideslerin üzerine serpiştirelim Tuz ve karabiberi ekleyip, çok ince kıyılmış maydanozları da gelişi güzel dağıtarak yerleştirelim En üstüne ise sızma zeytinyağını gezdirip, 175 dereceye ayarlı fırınımızın orta gözünde 1215 dakika kadar pişirelim Çıkınca sıcak sıcak servise sunalım Yanına bol yeşillikli salata ve domates soslu makarna çok yakışacaktır
2 su bardağı dolusu çiğ karides (dondurulmuş ya da taze de olabilir ama küçük boylarını tercih edin)
4 dilim kepekli veya çavdar unlu ekmek
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım demet maydanoz (çok ince kıyılmış)
Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
Varsa: 3 yemek kaşığı beyaz şarap
HAZIRLANIŞI
Öncelikle fırına dayanıklı 2025 cm çapında yuvarlak ya da küçük boy bir fırın kabının altını hafifçe yağlayalım ve donmuş ya da taze karidesleri dizelim Varsa beyaz şarabı karideslerin üzerine gezdirelim
Öte yandan çavdarlı ya da kepekli ekmeğin kabuk kısımlarını çıkardıktan sonra, elimizle ekmekleri un gibi ufalayıp, karideslerin üzerine serpiştirelim Tuz ve karabiberi ekleyip, çok ince kıyılmış maydanozları da gelişi güzel dağıtarak yerleştirelim En üstüne ise sızma zeytinyağını gezdirip, 175 dereceye ayarlı fırınımızın orta gözünde 1215 dakika kadar pişirelim Çıkınca sıcak sıcak servise sunalım Yanına bol yeşillikli salata ve domates soslu makarna çok yakışacaktır