iltasyazilim
FD Üye
Âyetler, hadisler ve tecrübeler, Allah Teâlâ’yı zikretmenin marifetleri ve meyveleri hakkında özetle şunları söylüyor: Zikir vuslat yoludur Zikir kulu yüce Rabb’ine yaklaştırır Zikir insanın marifetini ve muhabbetini artırır, manevi derecesini yükseltir İhlâsla yapılan zikir, kul ile Rabb’i arasındaki bütün perdeleri kaldırır, engelleri aştırır Resûlullah Efendimiz’in (sallallahu aleyhi vesellem) belirttiği gibi, zikirdeki bu özellik hiçbir amelde yoktur (Tirmizî, İbn Mâce, Ahmed b Hanbel)
Zikir, kulu yüce Rabb’i ile beraber eder Kul yüce Rabbini zikrettiği sürece, O da kulunu zikreder “Siz beni anın ki ben de sizi anayım (Bakara 2152) âyeti bunu ifade eder Ârifler, “Allah’ı zikretmenin bundan başka faydası olmasaydı bile, bu müjde zikrin şeref ve faziletini anlatmaya, insanı zikre koşturmaya yeterdi demişlerdir Bir kulu yüce Allah’ın özel olarak zikretmesinden daha büyük hangi şeref vardır? Bundan öte ne istenir? Bütün mesele o yüce huzurda kabul görmektir
Semerkand Takvimi
Zikir, kulu yüce Rabb’i ile beraber eder Kul yüce Rabbini zikrettiği sürece, O da kulunu zikreder “Siz beni anın ki ben de sizi anayım (Bakara 2152) âyeti bunu ifade eder Ârifler, “Allah’ı zikretmenin bundan başka faydası olmasaydı bile, bu müjde zikrin şeref ve faziletini anlatmaya, insanı zikre koşturmaya yeterdi demişlerdir Bir kulu yüce Allah’ın özel olarak zikretmesinden daha büyük hangi şeref vardır? Bundan öte ne istenir? Bütün mesele o yüce huzurda kabul görmektir
Semerkand Takvimi