iltasyazilim
FD Üye
Anjelik Erikli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo anjelik erik
*1 çay bardağı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tereyağ
*1 çay bardağı mısır nişastası
*3 su bardağı anjelik erik suyu (erikleri kaynayınca kalan miktar suyu )
*5 subardağı su (erikleri kaynatmak için )
*1 çay bardağı toz şeker (erikleri kaynatırken )
Üzeri için;
*1 küçük kase kelebek ceviz
Anjelik Erikli Muhallebi Tarifi Yapılışı Anjelik erikleri yıkayalım 5 bardak su ile ateşe koyalım, yarım saat piştikten sonra bir çay bardağı tozşekeri koyalım, 15 dk öyle kaynatalım suyunu süzelim, bir tencereye alalım içine *toz şekeri, mısır nişastasını koyalım, kıvam alıncaya kadar çırparak pişirelim, koyulaşınca içine tereyağını koyup karıştıralım ,kuplara pay edelim ,üzerine kelebek cevizle süsleyelim ,soğuk servis yapalım AFİYET OLSUN
*Yarım kilo anjelik erik
*1 çay bardağı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tereyağ
*1 çay bardağı mısır nişastası
*3 su bardağı anjelik erik suyu (erikleri kaynayınca kalan miktar suyu )
*5 subardağı su (erikleri kaynatmak için )
*1 çay bardağı toz şeker (erikleri kaynatırken )
Üzeri için;
*1 küçük kase kelebek ceviz
Anjelik Erikli Muhallebi Tarifi Yapılışı Anjelik erikleri yıkayalım 5 bardak su ile ateşe koyalım, yarım saat piştikten sonra bir çay bardağı tozşekeri koyalım, 15 dk öyle kaynatalım suyunu süzelim, bir tencereye alalım içine *toz şekeri, mısır nişastasını koyalım, kıvam alıncaya kadar çırparak pişirelim, koyulaşınca içine tereyağını koyup karıştıralım ,kuplara pay edelim ,üzerine kelebek cevizle süsleyelim ,soğuk servis yapalım AFİYET OLSUN