Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ankara Erman Ilıcak Fen Lisesi ilk öğrencilerine kapılarını açtı

Ankara Erman Ilıcak Fen Lisesi ilk öğrencilerine kapılarını açtı
0
254

tekin

FD Üye
Etkileşim
0
F-D Coin
95

Rönesans Holding’in imalini üstlendiği Sincan ilçesinin birinci fen lisesi merasimle açılarak Ulusal Eğitim Bakanlığı’na devredildi

Rönesans’ın 2021 yılında temelini attığı Ankara Erman Ilıcak Fen Lisesi, düzenlenen merasimle açıldı. Çağdaş sınıflar ve teknik donanımı yüksek laboratuvarlar ile eğitime başlayacak olan 720 öğrenci kapasiteli okul, Ankara dışındaki öğrencilere de yatılı eğitim imkanı sunuyor.

Rönesans tarafından üretimi üstlenilen Ankara Erman Ilıcak Fen Lisesi, Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ankara Valisi Vasip Şahin, Rönesans Holding Lideri Dr. Erman Ilıcak ve okulun birinci öğrencilerinin katıldığı merasimle açıldı.

2021 yılında Ankara'nın Sincan ilçesinde temeli atılan 24 derslikli Erman Ilıcak Fen Lisesi, 2022-2023 eğitim öğretim yılında 120 öğrenci ile eğitime başlayacak ve 4 yıl içinde tam kapasiteye ulaşacak. Okul kompleksi, 24 derslik, müzik atölyesi, görsel tasarım atölyesi, kütüphane ile 6 adet laboratuvarın yer aldığı ana binanın yanı sıra 230 kişi kapasiteli kapalı spor salonu ve 195 yataklı öğrenci pansiyonundan oluşuyor. Sincan'ın birinci Fen Lisesi olan okulun tüm alanlarında engelli dostu tasarım uygulandı.

“Geleceğe yatırım yapmayı ülkemize ve gençlerimize misyonumuz olarak görüyoruz”

Törende bir konuşma yapan Rönesans Holding Lideri Erman Ilıcak, "Ülke olarak çok daha büyük adımlar atmamız için bize en büyük takviye olacak şey bu okullarda okuyan çocuklar, genç kuşaklarımız. Onların hayatlarını kolaylaştıracak, daha uygun eğitime, bilime, fen’e ulaşmalarını sağlayacak yerleri hazırlamanın da biz iş insanlarının misyonu olduğunu düşünüyorum. Bu okulun konseptini, bakanlığımızın çok değerli mensuplarının katkılarıyla oluşturduk. Sayın Ankara Valimiz ile Malatya’daki misyonu sırasında da Malatya’ya bir fen lisesi kazandırma onurunu yaşamıştık. Bugün de Ankara’da bu okulu birlikte açma fırsatı bulduk. Buradan herkese teşekkür ediyor, güzel olmasını diliyorum.” halinde konuştu.

Konuşmaların akabinde Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Rönesans Holding Lideri Erman Ilıcak’a teşekkür plaketi takdim etti. Öğrencilerle birlikte kurdele kesilerek okul açıldı.

Okul kompleksi 3 ana yapıdan oluşuyor

Erman Ilıcak Fen Lisesi, 19.900 m² yerleşke alanı içerisinde 16.320 m² üzerine kuruldu. Toplam 720 öğrencinin eğitim-öğretim hayatına dahil olacağı yerleşke içerisinde basketbol alanı, voleybol alanı, kapalı spor salonu ve yurt bulunuyor.

8688 m²’den oluşan ana eğitim binasında 24 derslik, 1 adet müzik atölyesi ve 1 adet görsel tasarım atölyesi yer alıyor. Fizik, kimya, biyoloji, future class lab, robotik kodlama, bilgisayar laboratuvarı olmak üzere 345 m² alana sahip 6 adet laboratuvar, yeni kuşak muhtaçlıklar göz önüne alarak hazırlandı.

200 kişilik yemekhane ve kantin, doğal ışık alacak formda, açık teneffüs alanı ile direkt kontaklı olarak tasarlandı. 215 kişi kapasiteli konferans salonu ve amfi alanları bina içerisindeki toplumsal ömrü canlandırma hedefine ek olarak ve iklim şartları düşünülerek 2000 m²’lik kapalı teneffüs alanlarına bağlandı. 1504 m² içerisinde 230 taraftar kapasitesi bulunan Kapalı Spor Salonu, doğal ışık alacak formda planlandı.

Çevre vilayetlerden gelen öğrencilerin eğitim almasına imkan sağlayan 195 kişi kapasiteli yurt ise 3’er kişilik odalarda, her öğrencinin farklı alanı olacak formda tasarlandı. Etüd, Dinlenme ve Bilgisayar Odalarının yanı sıra kondüsyon salonları ile öğrencilerin bütünsel toplumsal muhtaçlıkları göz önüne alındı.

Rönesans’ın odağında gençler ve eğitim var

Rönesans, Türkiye’nin dört bir yanında toplumsal kalkınmayı desteklerken, odağına gençler ve eğitimi alıyor. “Bilginin üstünlüğü”ne olan inançla fen liseleri ve meslek yüksek okullarının sayılarının artırılmasını önemseyen Rönesans, geçtiğimiz yıl da Malatya'da Erman Ilıcak Fen Lisesi’ni tamamlayarak eğitime kazandırdı.

Gençlerin gücüne ve azmine inanarak bugüne kadar 11 bin üniversite öğrencisine karşılıksız burslarla dayanak olurken, kurduğu 7eğitim kurumunda 13 bin 500 öğrencinin eğitim görmesine katkı sağladı. Bu yıl sekizincisi düzenlenen "Sürdürülebilir Geleceği Tasarla" üniversiteler ortası fikir, tasarım ve proje yarışı, gençleri dünyamızın geleceği ile ilgili sorumluluğa ortak ederek, onların yaratıcılığını destekliyor. Pusula “Geleceğin Başlangıcı” programı ise üniversiteden yeni mezun olan gençlerin gelecek ile ilgili korkularını azaltmak, eğitim hayatı ile iş hayatı ortasındaki geçişlerini kolaylaştırmak üzere tasarlanmış bir istihdam ve mentorluk programı olarak her yıl yüzlerce yeni mezunu Rönesans Holding’de iş hayatı ile tanıştırıyor.

Rönesans Holding Lideri Dr.Erman Ilıcak, 2021 yılında gençler, eğitim ve bayanların güçlendirilmesi alanlarında Rönesans'ın yaptığı bağış ve projeler ile Capital Gönlü Güçlü İş İnsanları Listesi’nde ikinci sırada yer aldı. Rönesans, topluma bedel katan, tahlil odaklı, gelişime, yeniliğe açık ve sürdürülebilir toplumsal sorumluluk projeleri ile 2014 yılından beri listede birinci 10’da, Dr. Erman Ilıcak 2019’dan beri de listede birinci 3’te yer alıyor.

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı