iltasyazilim
FD Üye
Ankara Tava Tarifi İçin Malzemeler
*İstediğiniz kadar kuzu ya da dana eti
*1 su bardağı arpa şehriye
*1 5 su bardağı et suyu
*4 sivri biber
*1 büyük boy soğan
*3 domates yada konverse domates
*isteğe göre baharat
*tuz
*3 yemek kaşığı kadar tereyağ
Ankara Tava Tarifi Yapılışı Öncelikle etleri istediğiniz şekilde doğrayıp kemiklide olur kemiksiz de olur en güzeli kuzu etiyle olur, bende kurban eti vardı onu kullandım, düdüklüye yaklaşık 2 su bardağı su ekleyerek bir güzel haşlıyoruz
Sonra tencereye tereyağı ve şehriyeyi alıp kavuruyoruz Biraz kavurduktan sonra üzerine soğan ve biberleri atıyoruz biraz daha çeviriyoruz Sonra domatesi atıp iki çevirdikten sonra üzerine etleri ve et suyunu ekliyoruz tuzunu atıyoruz Normal pilav pişiriyoruz Soğanı biberi ayrı yerde kavurup şehriyenin üzerine ekleyebilirsiniz, ben soğanları çok kavurma taraftarı olmadığım için üzerine ekledim (besin değeri bozulmasın diye) Piştikten sonra üzerine temiz sofra bezi örterek demlenmeye bırakıyoruz Eğer pilav diri kaldıysa ocaktan indirmeden biraz daha et suyu ekleyiniz seçim sizin
Ben kolay bir ankara tava yaptım tadını beğendik Sivri biber ve arpa şehriye ve et üçlüsü gerçekten güze oluyor Orjinalinda başka ayrıntılar olabilir belki, biz bir eksik bulamadık afiyet olsun
*İstediğiniz kadar kuzu ya da dana eti
*1 su bardağı arpa şehriye
*1 5 su bardağı et suyu
*4 sivri biber
*1 büyük boy soğan
*3 domates yada konverse domates
*isteğe göre baharat
*tuz
*3 yemek kaşığı kadar tereyağ
Ankara Tava Tarifi Yapılışı Öncelikle etleri istediğiniz şekilde doğrayıp kemiklide olur kemiksiz de olur en güzeli kuzu etiyle olur, bende kurban eti vardı onu kullandım, düdüklüye yaklaşık 2 su bardağı su ekleyerek bir güzel haşlıyoruz
Sonra tencereye tereyağı ve şehriyeyi alıp kavuruyoruz Biraz kavurduktan sonra üzerine soğan ve biberleri atıyoruz biraz daha çeviriyoruz Sonra domatesi atıp iki çevirdikten sonra üzerine etleri ve et suyunu ekliyoruz tuzunu atıyoruz Normal pilav pişiriyoruz Soğanı biberi ayrı yerde kavurup şehriyenin üzerine ekleyebilirsiniz, ben soğanları çok kavurma taraftarı olmadığım için üzerine ekledim (besin değeri bozulmasın diye) Piştikten sonra üzerine temiz sofra bezi örterek demlenmeye bırakıyoruz Eğer pilav diri kaldıysa ocaktan indirmeden biraz daha et suyu ekleyiniz seçim sizin
Ben kolay bir ankara tava yaptım tadını beğendik Sivri biber ve arpa şehriye ve et üçlüsü gerçekten güze oluyor Orjinalinda başka ayrıntılar olabilir belki, biz bir eksik bulamadık afiyet olsun