teknolojiuzmani
FD Üye
Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, ilacını yazmak için rapor istediği hastası tarafından darbedilen Nöroloji Uzmanı Dr. Ebru Ergin Bakar, 'Masaya, duvara her yere vurdu beni. Üzerime oturdu ve boğmaya çalıştı. Nefes alamadığım için ölüyordum. Şikayetçi oldum' dedi. Saldırgan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Yenimahalle Semt Polikliniği'nde meydana gelen olayda Feray Y., Nöroloji Uzmanı Dr. Ebru Ergin Bakar'a ilaç yazdırmak istedi. Dr. Bakar, rapor olmadan ilacı yazamayacağını söyledi. Feray Y. de raporu olduğunu ve konuta gidip alacağını söyleyerek, odadan çıktıktan kısa müddet sonra geri dönüp, Bakar'a saldırdı. Dr. Bakar, hastası tarafından başı masaya ve duvara vurularak, daha sonra üzerine oturularak, darbedildi. Hastane işçisi tarafından kurtarılan Dr. Bakar, çalıştığı hastanede tedaviye alındı.
Hastanede tedavisi devam eden Dr. Ebru Ergin Bakar, sıhhat durumunun uygun olduğunu belirtti. Bakar, yaşadığı saldırıyı şöyle anlattı:
'Saldırgan bana bunu sistematik bir biçimde yaptı. O denli 'Öfkeyle vurayım, saçını çekeyim' olayı değil bu. Aslında tartışmanın çıkabilecek değerli bir konusu da yoktu ki içeride zati güvenlik vardı. Daha evvelce de bize girişi hiç yapılmamış bir hastaydı. Psikiyatri ilacı yazdırmak istedi. Hastaya gerekli açıklamaları yaptım; ancak sonra bana 'Psikiyatri raporum var' dedi lakin raporu yanında yoktu. Ben de raporu getirmesini istedim. Akabinde eşiyle birlikte raporunu getirmek için odadan çıktılar. O ortada da içerideki güvenlik dışarı çıktı. Bu da güvenliğin dışarı çıkmasını fırsat bilip içeri girip, beni darbetti.'
Saldırı nedeniyle ciddi kafa travması yaşadığını anlatan Bakar, 'Masaya, duvara her yere vurdu beni. 5 dakika boyunca saldırdı. Üzerime oturdu ve beni boğmaya çalıştı. Nefes alamadım. Nefes alamadığım için ölüyordum esasen. Bayanı üzerimden kaldırdılar. Yüzümün, karnımın üzerine farklı başka oturup durdu. Güvenlikleri çağırdıktan sonra da beni tehdit etti' diye konuştu.
Olayın akabinde Dr. Bakar ile Feray Y.'nin, hastane polisine, birbirlerinden şikayetçi oldukları öğrenildi.
Koca: Yerleri hapis
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da olayla ilgili Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, 'Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde nörolog bir arkadaşımız, vazifesinin gereği bir davranışı üzerine insanlık dışı şiddete maruz kalmıştır. Sıhhat hizmeti verenleri koruyacak yasal düzenlemeler yakın. Şiddet hatalılarını gözümüz uzun mühletler görmeyecek. Yerleri hapistir' dedi.
Valilik: Soruşturma başlatıldı
Ankara Valiliği'nce, Dr. Ebru Ergin Bakar'a hastası tarafından yapılan taarruz ile ilgili isimli soruşturma başlatıldığı açıklandı. Valiliğin Twitter hesabından yapılan açıklamada, 'Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde misyonlu doktorumuza bir hasta tarafından yapılan menfur akınla ilgili olarak fail hakkında gerekli isimli soruşturma derhal başlatılmıştır. Valilik olarak saldırıyı nefretle kınar, hususun takipçisi olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunarız' denildi.
Doktorun tabiri ortaya çıktı
Bu ortada, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Dr. Ebru Ergin Bakar'ın emniyette verdiği söz ortaya çıktı. Bakar tabirinde, Feray Y.’nin eşiyle birlikte muayene olmak için odasına geldiğini, kendisinden ilaç yazmasını istediğini; fakat talep ettiği ilaçların psikiyatrik ilaçlar olduğunu, yazma yetkisi bulunmadığını hastaya söylediğini aktardı.
Bakar, 'Feray Y. 'Benim psikiyatri raporum var bana yazabilirsin' dedi. Ben ise 'raporunuz varsa gidin getirin ilacınızı yazayım' dedim. Rapor getirmek için odadan çıktılar. Daha sonra Feray Y.'nin sisteme teşhisini yazdığım esnada odama bağırarak geldi. Odamda koltuğumda oturduğum esnada, gerim dönüktü, saçlarımdan tutarak, 3-4 defa başımı masaya vurdu. Neye uğradığımı şaşırdım. Hastanın çekmesiyle yere düştüm. Başımın ardını yere vurdum. Yerdeyken o şahıs üzerime çıktı, nefes almamı engelledi. Bacaklarıyla kollarıma bastırarak, burun kısmımla göğüs kısmımın ortasına oturarak başımı tutup çevirerek 5-6 defa başımı duvara vurdu. Sonrasında güvenlik vazifelileri gelerek şahsı odadan çıkardılar' dedi.
Hasta tabibi suçladı
Soruşturma kapsamında tabiri alınan Feray Y. ise migren ve fibromiyalji (kronik ağrı) rahatsızlığı olduğunu söyleyerek, tabibi suçladı. Feray Y. hekimin kendisine saldırdığını argüman etti:
'Sıram gelmesine karşın benden sonra gelen 3 hastayı benden evvel muayene etti. Beni bilerek bekletti. Fakat şahsa muhtaç olduğum ilaçlarımı almam gerektiği için bekledim. Kapısının önünde sıkıntımı anlattım. Sistemden raporumu göremediğini söyledi. Ben de sıhhat ocağında bile bu raporun görünürken kendisinin neden göremediğini sordum. İlaçları daima yazdırıyordum, bu vakte kadar hiç bu türlü bir sorun yaşamamıştım. Arka niyetli davrandığını bildiğim halde sakinliğimi koruyarak 'peki' dedim. Eşim raporu çıkarttırmak için eczaneye gitti, ben tekrar hekim hanımın kapısının önünde beklerken, kullandığım ilaçlarımı göstermek için ilaçlarımla birlikte odasına adım attım. Lakin tam ben masanın üzerine ilaçlarımı koyarken bana saldırdı. Ellerimin üzerini tutarak tırnaklarıyla çizdi. Kendisine hakikat çekip hızımı da çizmek istemişti ki ben kendimi geri çekip elinden kurtuldum. Bu esnada beni güçlü çektiği için geri geri istikrarını kaybedip sandalyeyle birlikte yere düştü. Sonra bağırmaya başladı. Bana bağırıp çağıran üzerime saldırıp ellerimi yaralayan misyonunu yapmayan ve berbata kullanan ayrıyeten beni aşağılayan tabipten şikayetçiyim.'
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Tutuklandı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Feray Y., emniyetteki süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edildi. Feray Y.'nin, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı Ercan Poyraz tarafından tabiri alındı.
Feray Y., daha sonra 'görevi başındaki tabibi taammüden yaralama' hatasından tutuklanması talebiyle sulh ceza mahkemesine çıkarıldı. Savcılığın sevk yazısında, Feray Y.'nin ayrıyeten 3359 sayılı Sıhhat Hizmetleri Temel Kanunu'na muhalefet ettiğine de dikkat çekildi.
Saldırgan mahkemece tutuklandı.