Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

"Ankara'da Ne Yenir?" Sorusunun Cevabı: Ankara'ya Gidip de Yemeden Dönmemeniz Gereken 15 Yemek

"Ankara'da Ne Yenir?" Sorusunun Cevabı: Ankara'ya Gidip de Yemeden Dönmemeniz Gereken 15 Yemek
0
140

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
s-9aadd56f38a4d22f265d787ff2ab00085440e01a.jpg


Tarihi güzellikleriyle kendine hayran bırakan Ankara'ya gittiğinizde yemeden dönmemeniz gereken birçok klâsik yemek bulunuyor. 

Ankara'ya yolunuz düştüğünde bu lezzetleri tatmadan gitmemenizi öneririz!


1. Ankara Tava




İmaliyle Ankara'yı ikiye bölen bir lezzet! Şehriye veya pirinç, kemikli kaburga yahut kuşbaşı, biber, domates gibi materyallerle hazırlanana bu şahane lezzet yerlilerin de severek yediği bir yemek. Siz de başşehre bir uğramışken bu lezzeti yemeden dönmeyin!

2. Tamtak Tirit



Tabanında ekmek dilimleri üstünde çemenle harmanlanmış kıyması ile unutamayacağınız bir tat olan Tamtak Tirit, uzun mühlet tadı damağınızda kalacak yöresel bir yemek.

3. Beypazarı Güveci



Taş fırınlarda hazırlanıp masanıza gelecek olan Beypazarı Güveci uzun sürse de tekrar tekrar yemek isteyeceğiniz bir tat. Yarım asrı geçkin bir geçmişe sahip olan bu lezzet yavaş pişse de bitmesi pek uzun sürmüyor. Dikkat edin de bu lezzeti tadarken parmaklarınızı yemeyin!

4. Efelek Sarması



Üçgen biçiminde sarılan bu sarmalar labada denilen bitkinin yaprağı kullanılarak elde ediliyor. Bahar aylarından yaz aylarına kadar toplayabileceğiniz bu bitki birçok yemeğin içine de girmekte. Yemlik cacığıyla birlikte de sunulan bu lezzeti olsa da yesek!

5. Bici Aşı



Ankara'nın bir öbür yöresel yemeği bici aşı, epeyce doyurucu ve lezzetli. Asma yaprağının bulgur pilavla buluştuğu bu harika yemek sarımsaklı yoğurtla da buluşunca damağınızdan uzun müddet ayrılamayacağına eminiz!

6. Öllüğün Körü



Biri erişteyle kıymayı mı buluşturdu? Öllüğün Körü bu iki materyalin birleşiminden oluşan altta eriştenin üstte ise kıymanın olduğu kusursuz bir lezzet. İçine peynir, ceviz üzere gereçlerle hem doyurucu hem de bir o kadar lezzetli olan bu yemeği Ankara'ya gelmişken tatmadan gitmeyin deriz!

7. Entekke Böreği



Ceviz büyüklüğünde, içi kıymalı bir börek olan Entekke böreği yağda kızartılarak sofralara getiriliyor. Birçok yöresel yemek satan restoranlarda yahut lokantada tadabileceğiniz bu lezzeti Ankara'dayken tatmadan dönmeyin!

8. Beypazarı Kurusu



Hem uzun mühlet saklanabilen hem de bol tereyağlı ve biraz da tarçınlı olan bu lezzet çayların yanında kıtır kıtır tüketebileceğiniz eksiksiz bir eşlikçi!

9. Şibit Tatlısı



Ankara'nın vazgeçilmez bir tatlısı olan Şibit, yufkanın sac üzerinde pişirildikten sonra baklava biçiminde kesilmesi ve akabinde yufkanın üzerine şerbetin dökülmesiyle elde edilen bir tatlı.

10. Çılbır



Pişirilmiş yumurtaların üzerine biraz yoğurt biraz tereyağı biraz da baharat! Tatların eksiksiz ahengini yakalayacağınız öbür bir yemek olan çılbırı tatmanızı mutlaka öneririz.

11. İnceğiz Çorbası



İçinizi ısıtan bu çorba başkentte kış aylarının vazgeçilmezi olarak sofralarda yerini alıyor. İçinde nohut, buğday ve kuzu etinin bulunduğu bu çorba Ankara’nın ayazlı havasına çok düzgün gitmez mi?

12. Yemlik Cacığı



Ankara mutfağında yemeklerin yanında vazgeçilmez bir tat olan yemlik cacığı yaz günlerinin adeta bir kurtarıcısı. Yemlik otu ve yoğurdun buluştuğu bu lezzet birçok yemeğin yanında da servis edilerek tüketilebiliyor.

13. Malak



Üretimi çok kolay olan bu lezzetin uzun mühlet damağınızdan silinmeyeceğine emininiz! Ankara'da birçok yemeğin içinde bulunan pekmez, Malak tatlısı içinde de bulunmaktadır. Pekmezin yanında, ceviz ve tereyağının da bulunduğu bu lezzeti tatlı severlerin seveceğini umuyoruz!

14. Uruş Kapama



Uruş kapama, düğün üzere özel günlerde yapılan bir yemektir. Bir küpün içine kuzu eti, soğan, sarımsak üzere materyaller koyulduktan sonra pişirilecek tepsiye karşıt halde konulması sonucunda ağzı kapatılan küp içindeki gereçler pişirilmeye bırakılır. Uzun uzun pişen bu yemeği eminiz ki yedikten sonra aklınızdan kolay kolay çıkaramayacaksınız!

15. Toyga Çorbası



Osmaniye üzere yörelerde de rastladığımız Toyga/ Toğga çorbasının içinde buğday, nohut, bulgur, yoğurdun ve taze nane bulunmaktadır. Genel olarak sıcak tüketilen bu lezzeti Ankara’ya gelmişken tatmayı unutmayın!


 
858,506Konular
983,021Mesajlar
33,106Kullanıcılar
Asi1234Son üye
Üst Alt