Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ankara'da Yaşlı Kadını Servisten İndiren Markete Ceza

Ankara'da Yaşlı Kadını Servisten İndiren Markete Ceza
0
45

teknoloji

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
83
s-1975bbcbb201f500b51f43fcf0c477eb951546b0.jpg

Ankara'da yaşlı bayanın 50 TL'nin altında alışveriş yaptığı için servis aracından indirildiği markete Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nce para cezası uygulandı.

Ankara'nın Yenimahalle ilçesindeki İlkyerleşim Mahallesi Batıkent Bulvarı'ndaki marketten alışveriş yapan bayan, marketin servis minibüsüne bindi. Servis sürücüsü, denetim ettiği alışveriş fişi 50 TL'nin altında olan bayana araçtan inmesi gerektiğini söyledi. Bu sırada araçta bulunan öbür müşteriler ise reaksiyon gösterdi.

Kadının elinde poşetlerle araçtan inerek uzaklaştı. Bayanın servisten indirilmesine ait cep telefonu ile çekilen manzara toplumsal medyada reaksiyon çekti.

İşte o imgeler ????

Para cezası kesildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, olayla ilgili inceleme başlattı. Market hakkında para cezası uygulanırken, kelam konusu yerdeki servislerin çalışma nizamı de sıkı takibe alındı. Uygulanan ceza ölçüsü ise açıklanmadı.

Başka mağdurlar da var

Öte yandan tıpkı marketten alışveriş yapan birçok kişinin tıpkı durumla karşılaştığı belirtilmişti. Kezban Kara (75), daha evvel birebir durumla karşılaştığını belirterek, 'Beni de almadılar. 44 lira tuttu alışverişim, '50 lira olmadı' diyerek indirdiler. İnsanların itiraz etmesine karşın indirdiler. Şikayet etmek için yetkililere gittim. 'Servis araçlarında yazıyor' deyip çıkardılar. İtirazlarımı kabul etmediler. Otobüsle konutuma döndüm' diye konuşmuştu.

Ayla Ergül (57) ise 'Buraya servis hizmeti için geliyoruz. En azından fiyatları biraz aşağı tutsunlar da kullanabilelim. Ben fiyatlandırma işini yanlışsız bulmuyorum. Yeri geliyor yüksek meblağda alışverişler de yapıyoruz. Bizi nasıl indirirler servisten? Bu türlü bir şey olamaz' demişti.

Şeyda Erkoca (54) da misal mağduriyeti yaşadığını söylemişti.

Ayrıca kelam konusu markete ilişkin servis araçlarını kullanmak için 50 ile 500 TL ortasında alışveriş yapılması gerektiği, yakın bölgelerde oturanların 50 ve 100 TL'lik market fişlerini göstererek, uzak yerlerde oturanların ise daha yüksek ölçüdeki alışveriş fişlerini göstererek hizmetten yararlandığı öğrenildi.

858,506Konular
983,000Mesajlar
33,105Kullanıcılar
2955SamsunSon üye
Üst Alt