iltasyazilim
FD Üye
Ankara Tavası Tarifi
MALZEMELER
500 gr kuzu eti
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet havuç
1 su bardağı bezelye
Yarım demet dereotu
1 dere fincanı yoğurt
1 çay bardağı un
3 adet yumurta
Karabiber
Tuzlu
HAZIRLANIŞI
Yıkayıp süzdüğünüz eti tencereye koyun, üzerine margarin, karabiber, tuzlu, arpacık soğanı ilave ederek kavurun Havuçları halka şeklinde doğrayıp, etin üstüne koyun Bezelye ve doğranmış dereotu ekleyip, 2 bardak su ilave edin Kısık ateşte pişen eti fırın kabına yerleştirin
Öbür bir kapta un, yumurta ve yoğurdu çırpın Hazırladığınız sosu etin üstünü kapatacak şekilde dökün 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin 10 dakika dinlendirdikten sonradan servis yapabilirsiniz
Ankaranın hoş yemekleri resimleri
*
MALZEMELER
500 gr kuzu eti
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet havuç
1 su bardağı bezelye
Yarım demet dereotu
1 dere fincanı yoğurt
1 çay bardağı un
3 adet yumurta
Karabiber
Tuzlu
HAZIRLANIŞI
Yıkayıp süzdüğünüz eti tencereye koyun, üzerine margarin, karabiber, tuzlu, arpacık soğanı ilave ederek kavurun Havuçları halka şeklinde doğrayıp, etin üstüne koyun Bezelye ve doğranmış dereotu ekleyip, 2 bardak su ilave edin Kısık ateşte pişen eti fırın kabına yerleştirin
Öbür bir kapta un, yumurta ve yoğurdu çırpın Hazırladığınız sosu etin üstünü kapatacak şekilde dökün 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin 10 dakika dinlendirdikten sonradan servis yapabilirsiniz
Ankaranın hoş yemekleri resimleri
*