Anlatacaklarım Böylece İlginizi Çekmeyebilir Birazdan anlatacaklarım öyle ilginizi çekmeyebilir Bunun doğal sonucu olarak da siz bunları okumak istemeyebilirisiniz… Bunu hoşgörüyle karşılarım Nasıl oysa sizin ilginizi nelerin çekebileceği benim hiç umurumda değilse; benim buraya yazdığım “saçmalıklar da sizin hiç umurunuzda olmayacaktır; bu fazla alışılagelmiş Büyük bir savaş veriyorum bu aralar, içinde bulunduğum dünyanın bir parçası haline gelmemek için… “Bundan size ne; değil mi? Fakat bu durumun yegane sorumlusu sizsiniz dersem, şart değişir mi? Natürel ki değişir; lakin böyle demiyorum merak etmeyin Sizin hiçbir suçunuz yok… Nasıl, vicdan azabından kurtarabildim mi sizi? Şaka bir yanlamasına, gerçekten hepinizi tanısam, minimum yüzde doksanınızdan nefret ederdim Bu hepiniz için de böyledir düşündüğünüzde; ben yalnızca itiraf edebiliyorum, siz de deneyin Hatta en az yüzde sekseniniz çoktan benden dehşet etmeye başladı; tanıma zahmetine katlanmaya bile lüzum duymadan… Neyse, başlarken bunları yazmayı planlamamıştım, başka şeyler vardı aklımda Fakat birazcık delilikten kimseye hasar gelmez, değil mi? Gerçekten şöyle başlayacaktım: “Kendinizi ve özellikle de zekanızı küçümsemeyi öğrenin! Fakat laf nerelere geldi farkında olmadan… Kendinizi ve zekanızı küçümseyin, evet… Çünkü siz istemeseniz de birileri, günün birinde bunu yapacak; yani sizi ve zekanızı küçümseyecek Ve bu aralıksız tekrarlanacak Hatta şayet de geç kaldım, bu daima başınıza geldi bile Gelmedi mi hiç? Şanslısınız o vakit… Belki de oldu böyle bir şey ama siz fakına varmadınız Tıpkı hemen farkına varamadığınız gibi… Bu da bir olanak kendimce Evet, acilen ben şu kuş değin aklımla size öğütler vermeye çalışarak, zekanızı küçümsüyor olabilirim… Ama siz, eğer daha önce bunu kendinize yapmayı başardıysanız, sorun yok Hala okumaya devam ediyorsunuz demektir, “bakalım daha neler yumurtlayacak? diyerek… Diğerleri ise – kendisini küçümseyemeyenler yani – çoktan gittiler… Ve yazının başlarında etmedilerse bile, şimdi elbette benden nefret ediyorlar… Siz ise – okumaya devam edenler yani – hala nötrsünüz bana karşısında, tanısanız ola ki seversiniz bile… Yüzde ona girmeyi başardınız, tebrikler… Sizi seviyorum; çünkü siz de en az benim kadar delisiniz! Hoşçakalın Yaşayın!