Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Anne baba sevgisi hikaye

Anne baba sevgisi hikaye
0
259

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
ANNE BABA SEVGİSİ
Hz Musa (as) bir Gün duasında
Ya Rab! Cennette benimle oturup kalkacak arkadaşımı anlayışlı olmak istiyorum, kimdir? Diye sordu Cenabı Adalet
Ya Musa! Filan ülkeye git; orada bir kasap vardır Cennette o kasap senin arkadaşın olacaktır, buyuruldu
Hz Musa o beldeye gitti,tasvir olunan kasabı buldu ve bir müddet onu gözetledi Akşam kasap çantasına bir tutam et koyup dükkanını kapayarak evine bu vesileyle, Hz Musa ona selam verdi ve sordu:
Misafir kabul eder misin?
Kasap gönül rahatlığıyla ve güler yüzle kabul etti, birlikte evine gittiler Ev sahibi getirdiği eti pişirdi birde çorba yaptı Sonra tavana asılı büyük bir sepeti indirdi Bu sepette fazla yaşlı ve güçsüz bir kadın vardı, ona pişirdiği çorba ve etten yedirdi Üstünü başını temizledi,bütün hizmetlerini gördü Ihtiyar kadını baştan sepete koyarak tavandaki yerine asarken, bayan ona bir şeyler söyledi Kasap başını sallayarak güldü Bu işleri bitirdikten daha sonra sıra misafirini ağırlamaya geldiğinde, özür dileyerek Hz Musa ’nın yanını geldi
Olup bitenleri hayretle izleyen Hz Musa, kendisine sordu:
Kim bu bayan?
Anamdır Çok yaşlı olduğundan kendisine böyle hizmet ederim, dedi Musa aleyhisselam:
Peki, dedi Sen onu yedirip içirdikten sonra sepete koyarken sana bir şeyler söyledi Çok merak ettim, ne dedi acaba
Kasap güldü ve:
Onun bir duasıdır bu, dedi
(Allah ’ım oğlumu cennette Hz Musa ya arkadaş et)
Hz Musa bunu işitince:
Müjdeler olsun, dedi Musa benim sen de benim cennetteki arkadaşımsın *

858,473Konular
981,209Mesajlar
29,545Kullanıcılar
medusa231Son üye
Üst Alt