Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV)

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV)
0
134

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Açev Kuruluşu:

Anne Çocuk Eğitim Vakfı 1993 yılında,başkan Ayşen Özyeğin'in öncülüğünde ve üyeler Prof Dr Çiğdem Kağıtçıbaşı ve Prof Dr Sevda Bekman'ın bilimsel çalışmaları sonucunda kurulmuştur

1982 1986 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi'nde mektep öncesi çocukların eğitim durumlarıyla ilgili Prof Dr Sevda Bekman, Prof Dr Çiğdem Kağıtçıbaşı ve Prof Dr Diane Sunar tarafından yürütülen bir araştırma projesi, Türkiye'de bu konudaki çalışmaların yetkisiz olduğunu ve çoğu çocuğun erken çocukluk döneminde eğitim alamadığını göstermiştir
İşte bu karşılamak amacıyla alternatif bir konut merkezli okul öncesi eğitim programı olan AnneÇocuk Eğitim Programı geliştirilmiş ve uygulanmaya başlamıştır
Bu programa katılan anne ve çocuklar üzerinde elde edilen sonuçlar üzerine, programın yaygınlaştırılması konusunda çalışmalar başlatılmıştır
Bir vakit proje halinde yürütülen program 1993 yılında AÇEV'in kuruluşu ile vakıf bünyesinde kurumsal bir yapıya kavuşturulmuştur

Misyonu

AÇEV'in misyonu, gelişen bir toplum için eğitimin şart olduğu bilinciyle, uzmanlık alanları olan erken çocukluk ve erişkin eğitimine, programları ve uygulamaları ile katkı maddesi sağlamak ve bu konuda ülke genelinde yaygın bir hizmet ağı oluşturmaktır

Bu doğrultuda AÇEV;

*eğitimde fırsat eşitliği ilkesinin hayata geçirilmesi,
*çocuk dek, çocuğun yakın çevresinin de desteklenmesi ve
*eğitimin bir yaşam boyu kesintisiz kılınması için
*geliştirdiği programlar ve çeşitli faaliyetleri ile, bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak alternatif oluşturmaya çalışmaktadır

Anne Çocuk Eğitim Vakfı Hedefleri

Türkiye'nin her yerinde eşdeğer eğitim fırsatı yaratmak ve hizmet verdiği kişi sayısını çoğaltmak amacıyla programlarının yaygınlaşması için AÇEV, çalışmalarını sürdürmektedir

AÇEV temel olarak; *Misyonunu yayabilmeyi ve geniş bir yardım grubu oluşturabilmeyi,
*Türkiye'nin her köşesindeki tüm gereksinim sahiplerine programları ile ulaşabilmeyi,
*bilimsel incelemeler doğrultusunda yeni modeller, yöntemler, projeler geliştirmeyi,
*yurt içi ve dışındaki işbirliklerini artırmayı,
*incelemeler ve uzmanlıkları doğrultusunda, erken çocukluk ve yetişkin eğitimi konularında stratejilerin geliştirilmesi ve politikaların belirlenmesinde referans bir kuruluş haline gelmeyi hedeflemektedir *

858,506Konular
982,855Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt