Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Anne Kafamda Bit Var Kitap Tanıtımı

Anne Kafamda Bit Var Kitap Tanıtımı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Anne Kafamda Bit Var

Tarık Akan;
Yayın Yönetmeni: İlknur Özdemir
Can Yayınları;

'Sana hiçbir şey olmayacak, göreceksin bak Elini kolunu sallayarak dışarı çıkacaksın' Uçak havaalanına yaklaşırken Müjdat (Gezen) beni yatıştırmaya çalışıyordu Onu duymuyor gibiydim Tutuklanacak olursam onun neler yapması gerektiğini düşünmeye çalıştım; tanıdık birkaç kişinin adını saydım 'Onları derhal ara, avukatını devreye sok, ' dedim; dahası tüm gazeteleri aramasını tembihledim Durduk Herkes hareketlendi, ben bir türlü yerimden kalkmak istemiyordum Isteksiz, ağır hareket ediyordum Müjdat'a döndüm: 'Beni götürürlerse bavulumu sen al, ' dedim 'Bavulla şubeye gitmek istemiyorum Yan ceplerinden birinde telefon defterim var, onu yok et'

Sinema sanatçısı Tarık Akan,80 askeri darbesinin hemen ardından,1981 başlarında Almanya'da yaptığı bir tavır yüzünden yurda dönüşünde tutuklanır Bu tutuklanmanın nedeni, sağcı bir gazetenin manşete çıkardığı yanlı ve yalan haberdir Bu Nedenle, uzun bir yargılanma süreci başlar Siyasi Şube, sorgulanmalar, itilip kakılmalar, aşağılanmalar, soğuk hüçreler, bitlifareli koğuşlar, sağcılar, solcular, devrimciler, TKP'liler, idamlıklar Ününün doruğundaki Tarık Akıcı'ın aylar boyu içinde bulunacağı ortam budur Uzun süre daha sonra aklanıp özgür kalan Tarık Akan, aradan yıllar geçse de o günlerin baskılarını, acılarını unutamaz; tek çıkış yolu, yaşadıklarını yazıya dökmektedir Anne Kafamda Bit Var, o karanlık dönemin bir tutanağı gibi Son yirmi yıldır toplumsal içerikli filmlere yönelen ünlü sinema adamının eksik bilinen bir yönünü ortaya çıkaran anılarda hem Şerif Gören'den Atıf Yılmaz'da, Orhan Apaydın'dan Barıştırma Derneği Davası'na kadar böylece çok meşhur ada ve önemli olaya yer verilirken, Yılmaz Güney cezaevindeyken kuytu gizli çekilen Yol filminin tüm serüveni de dile getiriliyor *

858,460Konular
981,104Mesajlar
29,527Kullanıcılar
ConsternatedSon üye
Üst Alt