iltasyazilim
FD Üye
Anne Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
*2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
*4 su bardağı un
*2 çay bardağı pudra şekeri
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilin
*1 adet limon kabuğu rendesi
Anne Kurabiyesi Tarifi Yapılışı Püf Noktası
Hamurun kıvamlı ve kulak memesi yumuşaklığında olabilmesi için, kullanacağınız tereyağının oda ısısında olması ve tüm malzemeler birbirine karışana dek güzelce yoğurmanız çok önemli Hamurun içine limon kabuğu rendesi yerine portakal kabuğu rendesi de koyabilirsiniz Damak tadınıza göre ceviz ya da kuru üzüm de ilave edebilirsiniz Hamuru yoğurmayı bitirdiğinizde ele yapışmayan bir hamur olması önemli, durum göre un ilavesi yapabilirsiniz
Nasıl Yapılır?
Oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini elinizle yoğurarak güzelce karıştırın
Sonrasından 1 yumurtanın tamamını, diğerinin ise sadece beyazını karışıma ilave edin Sarısını bir kenara ayırın
Ardından kalan tüm malzemeleri de ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında* bir hamur elde edene dek yoğurmaya devam edin
Hamur istediğiniz kıvama geldiğinde, bir fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin ve hamurdan ceviz büyüklüğünden parçalar kopartın, elinizle yuvarlayıp, hafif bastırarak tepsiye yerleştirin
Bu şekilde tüm hamuru tepsiye dizin
Ardından kenara ayırdığınız yumurta sarısını bir fırça yardımıyla kurabiyelerinizin üzerlerine teker teker sürün, ben bu aşamada biraz toz şeker de serptim
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin ve ılıklaşınca servis edin
*2 adet yumurta (1 yumurta sarısı ayrılacak)
*2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
*4 su bardağı un
*2 çay bardağı pudra şekeri
*1 çay bardağı yoğurt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilin
*1 adet limon kabuğu rendesi
Anne Kurabiyesi Tarifi Yapılışı Püf Noktası
Hamurun kıvamlı ve kulak memesi yumuşaklığında olabilmesi için, kullanacağınız tereyağının oda ısısında olması ve tüm malzemeler birbirine karışana dek güzelce yoğurmanız çok önemli Hamurun içine limon kabuğu rendesi yerine portakal kabuğu rendesi de koyabilirsiniz Damak tadınıza göre ceviz ya da kuru üzüm de ilave edebilirsiniz Hamuru yoğurmayı bitirdiğinizde ele yapışmayan bir hamur olması önemli, durum göre un ilavesi yapabilirsiniz
Nasıl Yapılır?
Oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini elinizle yoğurarak güzelce karıştırın
Sonrasından 1 yumurtanın tamamını, diğerinin ise sadece beyazını karışıma ilave edin Sarısını bir kenara ayırın
Ardından kalan tüm malzemeleri de ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında* bir hamur elde edene dek yoğurmaya devam edin
Hamur istediğiniz kıvama geldiğinde, bir fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin ve hamurdan ceviz büyüklüğünden parçalar kopartın, elinizle yuvarlayıp, hafif bastırarak tepsiye yerleştirin
Bu şekilde tüm hamuru tepsiye dizin
Ardından kenara ayırdığınız yumurta sarısını bir fırça yardımıyla kurabiyelerinizin üzerlerine teker teker sürün, ben bu aşamada biraz toz şeker de serptim
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin ve ılıklaşınca servis edin