iltasyazilim
FD Üye
Anne Limonatası Tarifi İçin Malzemeler
*6 adet orta boy limon
*1 buçuk su bardağı şeker
*Kıvamına göre su
Anne Limonatası Tarifi Yapılışı
Öncelikle limonlar bol suda iyice yıkanır*Ardından geniş bir kaba kabukları rendelenir (beyaz kısımları rendelenmeyecek) kabukların üzerine şeker eklenip tüm rengini vermesi için kabuklar ve şeker biraz yoğrulur Kabuklar ve şeker kapta beklerken diğer taraftan limonların suyu sıkılır Limon kabukları atılmaz ayrı bir kapta biriktirilir renk vermesi açısından asıl püf nokta bu kabuklardır Tüm limonlar sıkıldıktan sonra suları sıkma kabında kalır Bu sırada sıkılan limon kabuklarının üzerine az miktarda içme suyu alınır kabuklar renk vermesi açısından suda elle yoğrulur, bu su şekerli kabukların üstüne dökülür Aynı işlem 3 kere tekrarlanır böylece tüm kabukların rengi alınır Ardından sıkılan limon suyu da eklenir Şeker bir kaşık yardımıyla eritilir Karısım süzülür Kıvamına ve isteğe göre daha fazla şeker yada su eklenir Afiyet olsun*
*6 adet orta boy limon
*1 buçuk su bardağı şeker
*Kıvamına göre su
Anne Limonatası Tarifi Yapılışı
Öncelikle limonlar bol suda iyice yıkanır*Ardından geniş bir kaba kabukları rendelenir (beyaz kısımları rendelenmeyecek) kabukların üzerine şeker eklenip tüm rengini vermesi için kabuklar ve şeker biraz yoğrulur Kabuklar ve şeker kapta beklerken diğer taraftan limonların suyu sıkılır Limon kabukları atılmaz ayrı bir kapta biriktirilir renk vermesi açısından asıl püf nokta bu kabuklardır Tüm limonlar sıkıldıktan sonra suları sıkma kabında kalır Bu sırada sıkılan limon kabuklarının üzerine az miktarda içme suyu alınır kabuklar renk vermesi açısından suda elle yoğrulur, bu su şekerli kabukların üstüne dökülür Aynı işlem 3 kere tekrarlanır böylece tüm kabukların rengi alınır Ardından sıkılan limon suyu da eklenir Şeker bir kaşık yardımıyla eritilir Karısım süzülür Kıvamına ve isteğe göre daha fazla şeker yada su eklenir Afiyet olsun*