iltasyazilim
FD Üye
Anne Limonatası Tarifi İçin Malzemeler
*4 Adet Yumuşak Sulu Limon
*1 Adet Portakal
*2 3 Adet Limon Tuzu
*3 Su Bardağı Şeker
*2 3 Litre Soğuk Su
Anne Limonatası Tarifi Yapılışı Merhaba,
‘Eskiden anneler tülbentle yapardı limonatayı’ diye başlayan tarif bu Doğru yerdesiniz
Birçok kolay limonata tarifi var evet Ama bu eski usûl anne tarifi Aslında o kadar da zor değil Denemenizi tavsiye ediyorum
İki adet derin kap ve bir adet temiz tülbente ihtiyacımız olacak İlk kapta karıştırma ve ovalama işlemini yapacağız ikinci kaba limonatayı süzdüreceğiz
Tarifimize geçelim,
Limonlarımızı ve portakalımızı yıkıyoruz ve derin bir kabın içine, beyaz yerleri gözükmeyecek şekilde hafifçe kabuklarını rendeliyoruz
Şekeri kabukların üzerine döküp iyice ovalıyoruz Şeker limonun rengini alıp iyice özleşecek
Ardından Limonlarımızı ve portakalımızı sıkıyoruz ve kabuklarını da kabımızın içine atıyoruz Limon tuzumuzu da ekleyip hepsini iyice ovalıyoruz 1 2 saat zamanımız varsa buzdolabında bekletiyoruz
Başka bir kabın üzerine tülbentimizi seriyoruz ve Karışımımızı hafif suyla seyrelterek diğer kaba süzdürüyoruz
Süzdürdüğümüz ve tülbentte kalan posamızı, tülbentle birlikte ilk kabımızın içine alıyoruz Tülbentimizin ağzını resimdeki gibi sıkıp, sulandırarak tekrar ovalıyoruz (Bu son işlem kalan tüm şekerin limonla birleşip süzülmesini sağlayacaktır )
Süzülen suyu ikinci kabımıza aktarıyoruz
Tadına bakarak soğuk su ekleyip limonatamızı inceltiyoruz
Buzdolabında istenilen soğukluğa ulaşınca servise hazır İster yeşil limon dilimi ve nane yaprağı ile sade, isterseniz ikramların yanında servis edebilirsiniz Ben ikisininde fotoğrafını yolluyorum
Not: Malzemeler listesindeki ölçüyü kendi damak tadıma uygun verdim İsterseniz şeker miktarını kendiniz belirleyebilirsiniz
Afiyet olsun
*4 Adet Yumuşak Sulu Limon
*1 Adet Portakal
*2 3 Adet Limon Tuzu
*3 Su Bardağı Şeker
*2 3 Litre Soğuk Su
Anne Limonatası Tarifi Yapılışı Merhaba,
‘Eskiden anneler tülbentle yapardı limonatayı’ diye başlayan tarif bu Doğru yerdesiniz
Birçok kolay limonata tarifi var evet Ama bu eski usûl anne tarifi Aslında o kadar da zor değil Denemenizi tavsiye ediyorum
İki adet derin kap ve bir adet temiz tülbente ihtiyacımız olacak İlk kapta karıştırma ve ovalama işlemini yapacağız ikinci kaba limonatayı süzdüreceğiz
Tarifimize geçelim,
Limonlarımızı ve portakalımızı yıkıyoruz ve derin bir kabın içine, beyaz yerleri gözükmeyecek şekilde hafifçe kabuklarını rendeliyoruz
Şekeri kabukların üzerine döküp iyice ovalıyoruz Şeker limonun rengini alıp iyice özleşecek
Ardından Limonlarımızı ve portakalımızı sıkıyoruz ve kabuklarını da kabımızın içine atıyoruz Limon tuzumuzu da ekleyip hepsini iyice ovalıyoruz 1 2 saat zamanımız varsa buzdolabında bekletiyoruz
Başka bir kabın üzerine tülbentimizi seriyoruz ve Karışımımızı hafif suyla seyrelterek diğer kaba süzdürüyoruz
Süzdürdüğümüz ve tülbentte kalan posamızı, tülbentle birlikte ilk kabımızın içine alıyoruz Tülbentimizin ağzını resimdeki gibi sıkıp, sulandırarak tekrar ovalıyoruz (Bu son işlem kalan tüm şekerin limonla birleşip süzülmesini sağlayacaktır )
Süzülen suyu ikinci kabımıza aktarıyoruz
Tadına bakarak soğuk su ekleyip limonatamızı inceltiyoruz
Buzdolabında istenilen soğukluğa ulaşınca servise hazır İster yeşil limon dilimi ve nane yaprağı ile sade, isterseniz ikramların yanında servis edebilirsiniz Ben ikisininde fotoğrafını yolluyorum
Not: Malzemeler listesindeki ölçüyü kendi damak tadıma uygun verdim İsterseniz şeker miktarını kendiniz belirleyebilirsiniz
Afiyet olsun