iltasyazilim
FD Üye
Anne Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı ılık süt
*2 kaşık toz şeker
*2 yemek kaşığı maya
*2 yumurta (akı içine sarısı yüzüne)
*2 yemek kaşığı yoğurt (yoğurtsuz da yapılabilir )
*1 tatlı kaşığı tuz
*Un
Anne Poğaçası Tarifi Yapılışı Selamün aleyküm Annemin tarifinden muhteşem yumuşacık poğaça tarifi
Süt, şeker ve maya 1015 dk mayalanması için ağzı kapalı bir şekilde bekletilir
Mayalanan karışımın içine un dışındaki tüm malzemeler eklenir ve karıştırılır
Un için ölçü vermedim ama yumuşak hatta hafif ele yapışan bi hamur olacak o göre kontrollü bi şekilde karışıma unu ekleyiniz ve yarım saat kadar daha hamurumuzu mayalandırmak için bekletelim
Hamur iyice kabarmış olacaktır ve ele baya bi yapışacağı için çay tabağını içine bi miktar Sıvı yağ dökelim ve elimizi ona batırıp hamurdan parçalar kopartalım Eğer içli bi poğaça yapacaksanız ceviz büyüklüğü kadar olmalı hamurunuz
İstediğimiz şekli verdikten sonra üzerlerine yumurta sürüp susam ve çörekotu serpiştirip yağlı kağıt serili fırın tepsimize dizelim ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü bir şekilde pişirelim
Not: yumurta sarısını üstüne 1 çay kaşığı toz biber ve çok az da Sıvı yağ döküp de sürdüğünüzde poğaçalarınızın çok daha kızarık olduğunu göreceksiniz
Afiyet şifa olsun ?
*2 su bardağı ılık süt
*2 kaşık toz şeker
*2 yemek kaşığı maya
*2 yumurta (akı içine sarısı yüzüne)
*2 yemek kaşığı yoğurt (yoğurtsuz da yapılabilir )
*1 tatlı kaşığı tuz
*Un
Anne Poğaçası Tarifi Yapılışı Selamün aleyküm Annemin tarifinden muhteşem yumuşacık poğaça tarifi
Süt, şeker ve maya 1015 dk mayalanması için ağzı kapalı bir şekilde bekletilir
Mayalanan karışımın içine un dışındaki tüm malzemeler eklenir ve karıştırılır
Un için ölçü vermedim ama yumuşak hatta hafif ele yapışan bi hamur olacak o göre kontrollü bi şekilde karışıma unu ekleyiniz ve yarım saat kadar daha hamurumuzu mayalandırmak için bekletelim
Hamur iyice kabarmış olacaktır ve ele baya bi yapışacağı için çay tabağını içine bi miktar Sıvı yağ dökelim ve elimizi ona batırıp hamurdan parçalar kopartalım Eğer içli bi poğaça yapacaksanız ceviz büyüklüğü kadar olmalı hamurunuz
İstediğimiz şekli verdikten sonra üzerlerine yumurta sürüp susam ve çörekotu serpiştirip yağlı kağıt serili fırın tepsimize dizelim ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü bir şekilde pişirelim
Not: yumurta sarısını üstüne 1 çay kaşığı toz biber ve çok az da Sıvı yağ döküp de sürdüğünüzde poğaçalarınızın çok daha kızarık olduğunu göreceksiniz
Afiyet şifa olsun ?